Komičar Predrag Bajović za Glas Srpske pred nastup u Banjaluci: Smijeh publike mač sa dvije oštrice

Aleksandra Madžar
Komičar Predrag Bajović za Glas Srpske pred nastup u Banjaluci: Smijeh publike mač sa dvije oštrice

Banjaluka - Ne smijemo se uvijek samo od sreće, tako da boja, jačina, širina osmijeha i momenat u kojem se smijemo ponekad lakše i bolje nego riječi mogu da opišu situaciju.

U vremenu u kojem živimo i načinu na koji mnogi preživljavaju mnogo je toga smiješeno i ništa nije smiješno.

Oni posebni, od svih životnih situacija mogu da naprave dobru komediju. Takav je stendap komičar iz Zagreba Predrag Bajović. Publici u Banjaluci dobro je poznat, baš kao i publici širom bivše Jugoslavije, a njegovi stendap nastupi izuzetno su posjećeni. Sa Bajovićem će se Banjalučani ponovo smijati u nedjelju od 21 čas u "KSET" pabu, gdje će izvesti komad "Muškarac". On je za "Glas Srpske" govorio o stendap komediji, izazovima na sceni, ali i o osjećaju odgovornosti koji dolazi uz njegovo "zanimanje".

- Biće svega! Ja bez svečanog odijela i kočnica. Odavno se nisam spremao za baš takav nastup i jako mu se radujem. Uvijek mi je malo čudno kada nastupam u Banjaluci, u kojoj sam tako dugo živio, a onda dođem najavljen kao komičar iz Zagreba - najavio je Bajović.

Puno je lakše, objašnjava Bajović nastupati pred ljudima koji su stendap publika, pred onima koji znaju šta mogu da očekuju.

- Uvijek je teže i veća je odgovornost nasmijati one koju su slučajno svratili to veče. Srećom, najčešće i takve komičar pridobije na svoju stranu. Banjaluka ima sve veću stendap publiku i jako mi je drago da su drugari iz AKT-a "Alija Sirotanović" baš uprli da se to konačno postavi kako treba u drugom najvećem gradu u zemlji - naglasio je komičar.

Baš kao i svaki kreativni izraz, koji u sebi nosi istinu, ni bavljene stendap komedijom nije lako. Ipak, Bajović uspijeva da sa scene pošalje važne poruke.

- To i jeste suština stendap komedije. I zato svaki put kada se publika nasmije to ne znači da se svi neophodno slažu s tvojim stavom, ali ti kao komičaru priznaju pravo da ga na taj način izneseš, onako, s nogu - objasnio je Bajović.

Putovanja, dvorane, publika

Bajović kaže bavljenje stendapom uključuje mnogo putovanja.

- Putovanja, putovanja, putovanja. Od velikih dvorana pred hiljadu i kusur, do klubića pred… bolje da ne kažem koliko malo, ljudi u publici! Sve je to dio posla. Ipak, neki se toga drže samo dok se ne ubace na televiziju ili film - priča on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana