Komemoracija Arsenu Dediću: Poznati se oprostili od maestra

Agencije
Komemoracija Arsenu Dediću: Poznati se oprostili od maestra

Na komemoraciji za Arsena Dedića koja je održana danas u šibenskom pozorištu, odazvao se veliki broj njegovih kolega, prijatelja, osoba iz javnog i kulturnog života koji su na taj način došli uputiti posljednje "zbogom" i "hvala" čovjeku koji je ostavio veliki trag u umjetnosti i to u svakom smislu te riječi.

U pozorištu su se danas od Arsena, između ostalih, oprostili Đani Maršan, Ivo Pattiera, Masimo i Nikša Bratoš.

"Arsen je bio skup različitih talenata, bedem znanja, bedem kulture, bedem lijepog ponašanja. Sad kad je otišao nema više nikoga ko će reći: Pratim te i veselim se tvojim neuspjesima. Faliće mi osoba takvog pravog, zdravog, šibenskog sarkazma", rekao je Masimo.

Njegov kolega Željko Bebek je istakao da ga pamti od njegove mladosti, njegovih početaka.

"Pamtim sve što je pjevao, pisao i kada je glumio u filmovima. Ostaće mi u sjećanju kao jedna topla, draga i vrlo duhovita osoba i veliki čovjek", rekao je na današnjoj komemoraciji Željko Bebek istaknuvši kako mu je Sve je to od lošeg vina jedan od najljepših u moru predivnih tekstova koje je za svog života napisao.

"Otišao je čovjek na kojeg smo bili, jesmo i bit ćemo ponosni. Otišao je čovjek zbog kojeg smo ponosni što smo Šibenčani", rekao je na početku komemoracije šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Dodao je da je Arsen uvijek bio uistinu svoj, a pripadao je svima nama.

"Tvoja mater i tvoje djetinjstvo obilježili su tvoj opus. 'Miris vrtla poslije kiše' kad se tvoja duša zaželi kukumara i boba. To si mogao samo ti: 'Sve san prova u životu, crnog vina bilog kruva, al' mi ništa nije slađe nego šta mi mater skuva'. Bio si puno više nego što smo ti uspjeli reći. Bio si svoj, umjetnički i ljudski, jedan i neponovljiv. Svoju si ovozemaljsku priču priveo kraju, ali između Šibenika i tebe sve se nastavlja. Špaker iz tvoje umjetničke kužine koji je još 1938. godine u kužini naložila tvoja mater, više se ne može ugasiti. Tvoje djelo živi s nama i ono što ti nismo dospjeli reći, umjesto never sada je forever. Arsen zauvijek", poručio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak.

Legendarni umjetnik umro je prije četiri dana u 78. godini života. Prema vlastitoj želji biće sahranjen u Zagrebu u uskom krugu najbližih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana