Kolonija KOLO 2017 donijela umjetnost u Trebinje

R. Mi.
Kolonija KOLO 2017 donijela umjetnost u Trebinje

Trebinje - Izložbom radova umjetnika Hadži Branka Nikitovića iz Višegrada i Vasileva Ničea iz Strumice u Muzeju Hercegovine u Trebinju svečano je otvorena Druga međunarodna likovna kolonija "KOLO 2017".

Kolonija je okupila 25 likovnih umjetnika iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bugarske, koji će u inspirativnom enterijeru i okolini trebinjskog muzeja stvarati do 18. juna, a biće priređen i niz pratećih programa.

Selektor i jedan od organizatora kolonije, likovni umjetnik Dražen Milić, pozvao je Trebinjce da budu dio programa kolonije, posebno u četvrtak, 15. juna, kada su planirane radionice i humanitarna izložba za djecu sa posebnim potrebama.

- Svaki  umjetnik će po jedan rad posvetiti jednom djetetu. A uveče će biti prodajna izložba, pri čemu će sav prihod ići djeci sa posebnim potrebama - istakao je Milić.

Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić naglašava da Muzej Hercegovine, upravo zahvaljujući koloniji, u ovim danima neće biti samo "institucija koja čuva, prezentuje i bavi se proučavanjem kulturno-istorijskog nasljeđa", već postaje i mjesto stvaranja umjetničkih djela koja će ostati u ovoj ustanovi, kao poklon umjetnika Trebinju. Organizatori kolonije su Muzej Trebinje i Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana