“Kolekcija kao ogledalo” dostupna do 15. januara

M. M.
“Kolekcija kao ogledalo” dostupna do 15. januara

BANjALUKA - Zbog velike zainteresovanosti izložba “Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u djelima iz Galerije Matice srpske” koja je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, posjetiocima će biti dostupna do 15. januara iduće godine.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da ovu izložbu otvorimo u godini jubileja Galerije Matice srpske koja ove godine obilježava 175 godina svog postojanja. Ovom izložbom nastavljena je uspješna saradnja između Galerije i Muzeja koja je obilježena nizom različitih izložbenih projekata i edukativnih programa - navela je direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS, Sarita Vujković.

Postavkom su obuhvaćena djela Uroša Predića, Paje Jovanovića, Stevana Aleksića, Nadežde Petrović, Petra Dobrovića, Save Šumanovića, Milana Konjovića, Petra Lubarde i drugih.

- Tokom četiri mjeseca trajanja izložbu je pogledalo oko 8.700 posjetilaca. Ova značajna posjećenost u velikoj mjeri jeste i zbog brojnih pratećih događaja koja su organizovana tokom njenog trajanja, pored stručnih vođenja i radionica za djecu i mlade organizovani su i koncerti klasične muzike u saradnji s Akademijom umjetnosti u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana