Književnica Marija Rožić Liri objavila 6. zbirku pjesama "Vatre ljubavi"

Srna
Književnica Marija Rožić Liri objavila 6. zbirku pjesama "Vatre ljubavi"

Mrkonjić Grad - Književnica iz Mrkonjić Grada Marija Rožić Liri objavila je 21. knjigu, zbirku ljubavnih pjesama “Vatre ljubavi”, u kojoj se slavi priroda i ljubav i ljubav u prirodi.

Osim ove, do sada je objavila još pet zbirki ljubavnih pjesama “Plamen u srcu”, “Bluza od purpurne svile”, “Ogrlica od svitanja”, “Mjesec njiše sjene” i “Zov ljubavi”.

Rožićeva je rekla Srni da najviše piše ljubavne pjesme, jer su one najjači dodir duše.

“Ljubav je plamena iskra, divlja potreba, opijum, nostalgija, strast i pohlepa. Svuda po prirodi u sva godišnja doba, pogotovo u mojoj Krajini, rasijano je zlatno sjeme ljubavi koje niče, reste, cvjeta i pokreće pozitivnu energiju i srčane oluje”, rekla je Rožićeva.

Ona je naglasila da je inspiracija svuda oko nje i da joj to nije problem pretočiti u lirsku tvorevinu.

“Priroda igra veoma bitnu ulogu u mojim djelima, naprosto sam se srodila sa njom i slavim je kroz svoje riječi i rečenice. Cilj mi je da ljepotama naših prostora zadivim ljude, a sve što duša osnuje, srce izatka”, naglasila je Rožićeva.

Recenzent knjige, poznati banjalučki književnik Mirko Vuković, rekao je da Rožićeva, ovom knjigom ispovijeda vjeru u ljubav i vjeru u mogućnost tog sudbinskog susreta dvaju duša.

“Tako pjevajući ona, zapravo, samo potvrđuje ono pradrevno uvjerenje da je čovjek živ dokad je spreman i u sebi iznalazi snage da voli. Ili, da stvari 'obrnemo', da je čovjek stvoren da voli dok god oči drži otvorenima”, rekao je Vuković.

Marija Rožić rođena je 3. avgusta 1948. godine u Gornjim Gracima, kod Mrkonjić Grada. Školovala se u Čurugu, Mrkonjić Gradu i Banjaluci. Pjesnik je, pripovjedač, aforističar, romanopisac, fotograf, istoričar i geograf.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana