Književni klub Savovanje proslavio 39 godina rada

Srna
Književni klub Savovanje proslavio 39 godina rada

Šamac - Književni klub "Savovanje" iz Šamca proslavio je 39 godina rada, a ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici književnih klubova iz cijele Republike Srpske i Srbije, koji su se predstavili svojim pjesmama.

Predsjednik "Savovanja" Ilija Pavlović istakao je da je ovaj klub tokom 39 godina rada izdao 120 naslova, održao niz književnih večeri sa gostima iz cijele Srpske, a njegovi članovi bili su gosti svojim prijateljima u Srpskoj i van nje.


"žSavovanjež je uspjelo da se izdigne iznad nedaća. Najvažnije je da je ovaj književni klub održao svoj kontinuitet da iz dana u dan postiže uspjehe i bilježi sve veći broj mladih pjesnika", kaže Pavlović.

On je istakao da je "Savovanje" u ovoj godini izdao dva naslova, a u planu imaju da izdaju još dva naslova, te zahvaljuju podršci opštine Šamac.

Predsednik Književnog kluba "Luča" iz Vlasenice Aćim Todorović istakao danas da godinama dolazi na književne večeri "Savovanja", koji svojim radom doprinosi razvoju kulture Republike Srpske i jedan je od boljih klubova u Republici Srpskoj.

On je dodao da su prije četiri godine zajednički uradili "Zbornik" sa djelima 28 pisaca iz raznih klubova.

Književnoj večeri i proslavi prisustvovali su gosti iz književnih klubova Sombora, Vlasenice, Han Pijeska, Rogatice, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Pelagićeva, Donjeg Žabara, Doboja, Modriče, Prnjavora, Prijedora, Dervente i drugih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana