Književna zajednica “Vaso Pelagić”: Objavljen 30. broj časopisa “Sutra”

B. P.
Književna zajednica “Vaso Pelagić”: Objavljen 30. broj časopisa “Sutra”

BANjALUKA - U izdanju književne zajednice “Vaso Pelagić”, objavljen je novi, 30. po redu, broj časopisa “Sutra” koji izlazi kao podizdanje “Krajiških novina”.

U novom broju pod uredničkom rukom Ranka Preradovića, priređeni su brojni tekstovi na temu kulture, umjetnosti i društva uz prozne i poetske radove.

Među tekstovima nalaze se nadahnuti osvrti: Davida Kecmana na antologiju Stojana Berbera “Knjige i Ljudi” i Momčila Golijanina na knjigu Vanje Bulića “Oko Otoka”, Ostoje Dulića na antologiju “Zmijanjski pisci: Kočićevi Sljedbenici”, koju su priredili Vidosav Đurđević i Grozde Regodić i brojni drugi kritički radovi.

Tu su i izvještaji sa Ilindanskih pjesničkih susreta u Derventi, Književnih susreta na Kozari, poezija Dušane Praće i Danijele Regojević, Radomira Vulina i Miladina Berića te prozni radovi Nebojše Jevrića i Stevana Tontića.

U časopisu je objavljen prigodni tekst posvećen dobitniku nagrade “Pelagićev runolist”, krajiškom piscu Davidu Kecmanu Daki, koji je tokom bogate karijere napisao preko 25 knjiga poezije i proze. Naslovnu stranu krasi slika Autoportret, slikara Dušana Simića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana