Knjiga "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" okupila 300 mališana

Srna
Knjiga "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" okupila 300 mališana

BIJELjINA- Knjiga "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru", autora Berislava Blagojevića, predstavljena je danas u Bijeljini za više od 300 mališana, učenika četvrtih razreda osnovnih škola.

Autor je rekao da je ovo lektirsko izdanje knjige objavljeno 2019. godine.

"Raduje me što sam danas ovdje, predstavljamo ovu knjigu, prvi put sam u Semberiji, a knjiga kao knjiga nema onog dositejevskog `naravoučenija` u klasičnom smislu. Ona je takva da vjerujem da se djeci dopada. Knjiga govori o prijateljstvu, porodičnim vrijednostima, ali i kako je moguć i suživot i razumijevanje u likovima psa i mačke, te o ekološkim temama", rekao je Blagojević.

On je naglasio da je prvi put napisao knjigu za djecu iako je na književnoj sceni aktivan dugi niz godina i dobitnik je nekoliko književnih nagrada.

Iz Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini, gdje je predstavljena knjiga, kažu da je učenici najviše čitaju lektire i da je važno da razgovaraju sa dječijim autorom.

Direktor Biblioteke Željane Arsenović najavila je da će u petak, 18. novembra, povodom 90 godina Biblioteke od 8.00 do 19.00 časova biti organizovan popust na učlanjenje od 70 odsto, i to za djecu će upis biti jedna KM, a za odrasle tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana