Klasik Džejmsa Brauna dobio novi video spot: Animirani fank superheroj

B.P.
Klasik Džejmsa Brauna dobio novi video spot: Animirani fank superheroj

Fank klasik legendarnog Džejmsa Brauna "Super Bad (Pts 1,2 & 3) dobio je novi video urađen kao animirani film.

Spot u režiji animatora Troja Brauna podjeljen je na zvaničnom YouTube kanalu pokojnog muzičara pod nazivom "Godfather of Soul".

Devetominutni snimak donosi obnovljeni osećaj energije i zabave u singlu koji je proveo dvije nedjelje na vrhu Bilboard R&B liste u novembru 1970, da bi godinama kasnije stekao status evergrina u soul i fank muzici.

-U početku sam bio odgovoran za razvoj koncepta i vizuelnog stila. Početna ideja, bazirana na tome da Džejms i prateći sastav postanu superheroji i brane nas od napada vanzemaljskog guštera, proizašla je iz mješavine učenja o Jamesovoj čuvenoj rutini na bini  i slušanja numere "Super Bad "dok smo bili djeca, a crtani filmovi su bili u pozadini na televizoru-rekao je Troj dodajući da je veliki fan muzike čuvenog kuma soula.

-Oduvijek mi se dopadale pjesme Džejmsa Brauna, ali ovaj projekat mi je pružio priliku da se zaista pozabavim ostalim njegovim manje poznatim pjesmama i cijelom njegovom karijerom. I više mi se sviđa njegov rad. Gledao sam puno njegovih nastupa i njegova energija i harizma su zaista zarazni! I on je vrlo inspirativan u svojim tekstovima, sa svojim porukama uglavnom o tome kako da se motivišete, nastavite sa životom, budete svoji i zabavite se-objasnio je režiser.

https://youtu.be/XV9a3tUPqTo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana