Kestenburg obogaćuje kulturu i kreativnost Banjaluke

A. J. R.
Kestenburg obogaćuje kulturu i kreativnost Banjaluke

Banjaluka - Organizaciju prestižnog međunarodnog pozorišnog festivala "Kestenburg", koji se ove godine održava u Banjaluci od 25. jula do 3. avgusta podržala je "Sberbanka".

Festival se održava u organizaciji Studentskog  pozorišta  Banjaluka i u saradnji sa Gradskom upravom, a "Sberbanka" je prijatelj Zlatne selekcije festivala sa predstavama iz Češke, Telaviva i Tabriza.

- Ponosni smo prijatelji pozorišnog festivala "Kestenburg", manifestacije koja svojom raznovrsnom ponudom međunarodno kvalitetnih predstava donosi neizmjeran značaj kulturnom životu Banjaluke - rekao je direktor "Sberbank" Banjaluka Aleksandar Kesić.

On je naveo da ova banka uvijek nastoji da u skladu sa dugogodišnjom tradicijom društveno-odgovornog poslovanja prepozna i podrži originalne događaje.

- Vodeći se pozitivnim vrijednostima, trudimo se da sistematski i trajno gradimo tradiciju dobrih odnosa prema društvu i sredini u kojoj djelujemo. Događaj poput "Kestenburga" obogaćuje sektor kulture i kreativnost lokalne zajednice - istakao je Kesić

Ovogodišnji "Kestenburg" okuplja pozorišta iz više od 20 zemalja sa tri kontinenta. Očekuje se da će festival posjetiti više od 300 uglednih gostiju iz cijelog svijeta poput glumaca, režisera, teatrologa i novinara, a prema očekivanjima organizatora, program će pratiti više od 10.000 posjetilaca. Festival je otvoren 25. jula koncertom Emira Kusturice i "The No Smokong Orchestra", a tokom trajanja festivala svaki dan posjetioci mogu pogledati i do šest predstava, koje se održavaju na svim pozorišnim scenama Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana