Kabinet predsjednika Srpske finansijski podržao rad na predstavi “Dučić”

Srna
Kabinet predsjednika Srpske finansijski podržao rad na predstavi “Dučić”

BANjALUKA - Kabinet predsjednika Republike Srpske finansijski je podržao rad na predstavi “Dučić”, povodom značajnog jubileja - 90 godina rada Narodnog pozorišta Republike Srpske, prenosi portal “Srpskainfo”.

Predstava “Dučić”, u režiji Juga Radivojevića, doživjela je sinoć svoju praizvedbu u Banjaluci, a među posjetiocima bila je i predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićevu je dočekao direktor Narodnog pozorišta Nenad Novaković, a predstavu je sa balkona pratila zajedno sa suprugom.

Drama o životu i radu Jovana Dučića /1874-1943/ i svojevrstan pozorišno-istorijski dnevnik pokušava da sagleda život i djelo jednog od najznačajnijih pjesnika, mislioca i diplomate Srbije i Jugoslavije u turbulentnim vremenima oslobađanja južnoslovenskih naroda od Otomanske i Austrougarske monarhije, stvaranja i razaranja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, te potpunog razočarenja u ideju jugoslovenstva.

Uloga Jovana Dučića povjerena je glumcu Zlatanu Vidoviću, a glumačku postavu čine i Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Dragoslav Medojević, Velimir Blanić, Aleksandar Ševo, Željko Stjepanović, Boris Šavija, Goran Jokić...

U Narodnom pozorištu Repulike Srpske večeras od 20.00 časova bići odigrana repriza predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana