“Junaci našeg doba” nova domaća serija

Milanka Mitrić
“Junaci našeg doba” nova domaća serija

Beograd - Čovekova slabost na moć, na ugled, na uticaj. Sve ono što jesu one sitne ovozemaljske slabosti, ali zapravo u manifestaciji jako krupne i negde jako negativne.

Ovo je o novoj domaćoj seriji “Junaci našeg doba” rekao glumac Nenad Jezdić, kojem je povjerena jedna od uloga ovog projekta u nastajanju.

Serija priča o svakodnevici, o problemima porodica, individua, i priču tako širi na jednu univerzalnu temu svih nas, te je stoga prožeta i komedijom.

- Pavić uvek po nekom svom protokolu i mašti ima jednu porodicu koja prima udarce i breme i teret vremena. Ja nisam deo te porodice, ali sam siva eminencija koja direktno utiče na njihove živote, sudbine i perspektivu, naravno, iz sfere politike - ispričao je Jezdić

Autor serije je Siniša Pavić, a za režiju će biti zaduženi Mihajlo Miša Vukobratović i Ivan Stefanović, dok produkcijski seriju potpisuju “Telekom Srbija” i “Košutnjak film”. Serija će imati dvadeset epizoda, koje će premijerno biti prikazane u decembru na Radio-televiziji Srbije.  

- Velimir Čičanović zvani Čičko glava je jedne porodice. Oženio se Majom na četvrtoj godini studija sa kojom je dobio dvoje dece, kćerku i sina. Nakon studentskih dana izgubio je samopouzdanje u svetu za koji se nije pripremao. Ne uživa veliki ugled kod svoje dece, a još manje kod supruge. Svi oni žive u stanu njegovog oca Arsenija, profesora matematike u penziji. Čoveku kao što je Čičko, koji ne imponuje, ni stavom, ni sposobnošću da živi zdrav život se ukazuje velika šansa. To će biti njegova prilika ili propast. Serija se fokusira na dve porodice. Jedna je naizgled formirana, stabilna i obična, a druga nedovršena. Njihove sudbine će se povezati zahvaljujući mladim generacijama - naznačeno je u najavi radnje serije.

Snimanje će biti završeno u septembru, a u glavnim ulogama glumiće Igor Đorđević, Mina Lazarević, Branko Cvejić, Isidora Građanin, Pavle Veselinović, Marija Vicković, Nenad Jezdić, Predrag Smiljković, Branimir Brstina, Milutin Karadžić, Dejan Lutkić, Branislav Lečić, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Eva Ras i drugi.

- Ovoga puta je vrlo široka lepeza likova. Obuhvaćeni su svi slojevi društva i svi problemi ili najveći broj njih. Svako od gledalaca će pronaći temu, ideju, lik, koji će ga baš vezati za ekran - naveo je režiser Mihajlo Miša Vukobratović.

Osim pomenutih glumaca, ukupno oko njih stotinu će biti dio serije, a među njima su i neka nova imena, poput pomenutih Isidore Građanin i Pavla Veselinovića, te Isidora Janković i Rade Maričić.

- Ovo je ogromna čast i zadovoljstvo,  uz pritisak, ali to je samo moj neki pritisak. Glumim Anku Torbicu, samohranu majku, koja se bori za sebe i za svoje dete koji su nedavno završili na ulici - objasnila je glumica Isidora Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana