Jerinić: Moj lik u seriji "The Ark" stalno prolazi kroz katastrofe

Tanjug
Jerinić: Moj lik u seriji "The Ark" stalno prolazi kroz katastrofe

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Pavle Jerinić koji je govorio o svojoj ulozi u drugoj sezoni inostrane serije "The Ark".

Jerinić je rekao da je rad na seriji zahtjevao više koncentracije, jer govori na engleskom jeziku svojih "zahtjevnih kolega".

"Postoji prepreka koju sam sam sebi zadao, da govorim na britanskom dijalektu. Moram da budem prisutan u sceni i da prisluškujem samog sebe koliko dobro govorim na dijalektu", napomenuo je glumac.

Jerinić je rekao da je njegov lik zadužen za bezbednost, "i samim tim njegov posao nije lak, pogotovo što se u svakoj epizodi dešava neka katastrofa koja čovečanstvo dovodi na ivicu".

Prema njegovim riječima, dešavaju se ubistva, izdaje i tehničke katastrofe, a njegova linija radnje je takva da ne zna da li mu je živa porodica, što mu je nada i "zvijezda vodilja u širini univerzuma".

Navevši da je Balkanik produkcija svojevrsna veza Srbije i Los Anđelesa, Jerinić je dodao da se zahvaljujući njoj na snimanju osjeća tako da može da razmišlja isključivo o svom poslu.

Jerinić je primetio da kod nas "često postoji ležeran vrlo odnos, koji odlazi u neku vrstu sive zone, u prijateljski odnos koji je premalo profesionalan".

Prema njegovim riječima, inostrani glumci drugačije funkcionišu od naših, jer je "kod njih konkurencija još veća nego kod nas i svakog posla se drže maksimalno".

Jerinić je naveo da kod stranih glumaca "postoji jedna određena vrsta neizvenosti kada će da naiđe drugi posao".

"Pošto je veća konkurencija, mnogo veće je i tržište, tako da je klackalica kod njih. Zato dolaze ko zapete puške, često bolje znaju scenario od onoga ko je pisao i ko treba da režira.

Milina je raditi sa takvim ljudima", naveo je srpski glumac. Prema njegovim rečima, "kako se stvari postave tako se dogovor ispoštuje od A do Š", a ponekad dopuste sebi, uz dogovor obe strane, neku vrstu improvizacije, koja nije česta u naučnoj fantastici. J

"Postoji velika doza poštovanja prema lokalnim talentima, zato što vole kad vide preko puta sebi nekoga ko im je parnjak, sa kim mogu u pozitivnom smislu da uđu u ring i imaju kvalitetnu vrstu sparinga", rekao je glumac.

Navevši da kad vidi u kadru da mu kolege briljiraju i sam želi da bude bolji, Jerinić je dodao da je to neka vrsta pozitivne konkurencije iz koje se izrodi nešto najbolje.

"Oni to umeju da primete i cene. Dosta su pozitivnih utisaka poneli sa sobom", naveo je glumac. (kraj) arf/

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana