Jeleni Milošević nagrada World Focus Award 2022 for Art

Tanjug
Jeleni Milošević nagrada World Focus Award 2022 for Art

BEOGRAD - Jelena Milošević, slikarka, modni kreator i dizajner dobitnica je prestižne nagrade World Focus Award 2022 for Art i nominovana za nagradu Business Woman Award 2022, saopštili su organizatori.

Nagrada će biti dodijeljena 11. aprila u 19 časova na svečanoj večeri, u Kristalnoj dvorani, hotela Hajat.

Manifestacija se organizuje uz podršku Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Jelena Milošević, umjetnica istančanog izraza i duboke promišljenosti, potekla je iz umjetničke porodice, završila je slikarske škole i Akademiju primjenjenih umjetnosti u Beogradu, ali je i tokom mnogobrojnih studijskih putovanja širom Evrope, SAD i Afrike usavršavala svoj slikarski izraz.

Imala je značajan broj samostalnih i kolektivnih izložbi, modnih revija, likovnih kolonija, humanitarnih akcija, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Naročito je značajan njen uspjeh u Južnoafričkoj republici gdje je živela par godina i upoznala značajne ličnosti, koje posjeduju njene radove u svojim kolekcijama.

Njeni radovi se mogu vidjeti i u Galeriji Narodnog muzeja u Beogradu.

Mnoge poznate ličnosti kao što su Princ Albert od Monaka, Opra Vinfri, porodica Mandela, porodica Zepter, Novak Đoković, kolekcionar Dušan Petrović posjeduju u svojim kolekcijama Jelenine radove.

Jelena Milošević je prepoznatljiva po svom osobenom stilu slikanja na staklu. Kombinujući moderne oblike i srednjovjekovne zlatne niti, Jelena je uspjela da unese jedinstvenost naše tradicionalne umjetnosti i motive u savremeni dizajn.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana