Jelena Bačić Alimpić u Trebinju predstavila svoj književni rad

Srna
Jelena Bačić Alimpić u Trebinju predstavila svoj književni rad

TREBINjE - Jedna od najpopularnijih književnica današnjice Jelena Bačić Alimpić održala je književno veče u bašti Narodne biblioteke u Trebinju i publici predstavila svoj dosadašnji književni rad.

Autor je prvi put predstavila trebinjskoj publici svojih 12 romana, izrazivši zadovoljstvo što je u prilici da promoviše svoje stvaralaštvo u biseru Hercegovine, te da će najjužniji grad Srpske možda biti inspiracija za njen 13. roman.

“Imala sam priliku da danas prošetam kroz Trebinje. I dok sam šetala pored Trebišnjice nešto mi je prolazilo kroz glavu, ko zna možda se na jesen vratim da istražim vaš prelepi grad i krenem sa pisanjem novog romana. Najviše volim da čitam i da pišem romane, jer smatram da to najbolje radim”, rekla je prije promocije novinarima Bačić Alimpić.

Jedna od najpopularnijih srpskih autorki, u svojoj novoj, 12. knjizi “Kletva” uzbudljivo i nadahnuto ispisuje emotivnu i snažnu priču o neizmjernoj ljubavi, hrabrosti i odanosti. Piše, kako je navela, o porodici Stanimirović iz Vojvodine, životu četiri sestre za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ona je dodala da joj je drago da u njeni romani među najčitanijim među trebinjskom publikom, te istakla da su najveća nagrada upravo čitaoci.

Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković rekla je novinarima da je želja čitalaca bila da ovog ljeta ugoste autorku iz Novog Sada u Trebinju.

“Romani naše gošće su među najčitanijim i najtraženijim u našoj ustanovi. Svakako nastojimo da naši gosti budu najeminentniji književni stvaraoci iz Republike Srpske i regiona, jer trebinjska publika i ljubitelji pisane riječi zaslužuju najbolje”, navela je Vukovićeva.

Jelena Bačić Alimpić je književnu karijeru započela 2010. godine romanom “Ringišpil”, koji je i danas jedan od njenih najprodavanijih romana, a potom su uslijedili drugi bestseleri.

Dugo godina je radila je kao novinar i autor televizijskih emisija, a dobitnica je mnogobrojnih nagrada za televizijsko stvaralaštvo u zemlji i regionu.

Književno veče je organizovano u okviru manifestacije “Trebinjsko kultrno ljeto”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana