Izvedena monodrama Čelične ratnice

Srna
Izvedena monodrama Čelične ratnice

Istočno Sarajevo - Na Devetom međunarodnom filmskom festivalu "Prvi kadar" u Istočnom Sarajevu Jelena Mila, režiser i glumac, koja živi radi u Švedskoj, izvela je monodramu "Čelične ratnice".

Prema riječima Mile, koja je režiser i autor teksta ove monodrame, tekst je stvaran na osnovu originalnih zapisa, autentičnih izjava i odlomaka iz biografija.

- One su nadljudskim naporom i predanošću podsticale na korektnost i dosljednost, služile za primjer, poštovanje i postale svjedočanstvo nehumanog vremena rata - rekla je Mila.

Ona ističe da je ova monodrama pomen neuništivoj snazi armije čeličnih ratnica Srpkinja - Milunke Savić, Nadežde Petrović, Sofije Jovanović, Mileve Marić Ajnštajn i Srpkinje-Jevrejke Zorice Sarah Mitić, Crnogorki - Vasilije Vukotić i Milice Marka Miljanova Popović, Slovenke Antonije Javornik, Engleskinja - Flore Sanders i Elze Ingliš, Makedonke Delfe Ivanić, Švajcarkinje Katarine Šturceneger, Austrijanke Dijane Budisavljević, Holanđanke Žane Merkus i Amerikanke Meri Geldvin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana