Izložbom najboljih proslavili jubilej Foto-kino kluba Banjaluka

A. M. foto: J. Đurđević
Izložbom najboljih proslavili jubilej Foto-kino kluba Banjaluka

Banjaluka - Momenti zabilježeni objektivom u naletu inspiracije, različitih tema i osjećanja, zauvijek sačuvani na fotografiji predstavljeni su na dvadesetoj izložbi Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka.

Žiri se i ovaj put potrudio da izabere najbolje radove kako bi na najljepši način proslavili četrdeset godina postojanja ovog kluba. Tako je i bilo u utorak uveče u Banskom dvoru Kulturnom centru, gdje su zaljubljenici u fotografiju bili u prilici da uživaju u djelima, da se druže sa autorima i komentarišu izložene radove.

Jedan od članova žirija Dragan Prole naglasio je da su u okviru postavke i radovi koji su osvajali međunarodne nagrade.

- Publika ima priliku da vidi fotografije 14 autora. Nismo bili suviše strogi u broju fotografija, tako da je svaki autor zastupljen sa određenim brojem kako bi se što bolje mogla sagledati njegova produkcija - kazao je Prole.

Zahvaljujući tome što je tema bila slobodna, na zidovima Banskog dvora, narednih deset dana, mogu se vidjeti aktovi, pejzaži, arhitektura i kolor fotografije.

Milorad Kašćelan, takođe član žirija, dodao je da su autori ponudili sve ono što prethodnih godina nije viđeno na izložbama.

- Najviše ima lajv fotografija. Osnovni kriterijum je bio da se zadovolje tehnički uslovi, a druga stvar je priča i poruka koju fotografija ostavlja - kazao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana