Izložba „Tolerancija“ Mirka Ilića od danas u Banjaluci

M.Mitrić
Foto: N. Mićević

BANjALUKA- Poznati svjetski umjetnik i grafički dizajner Mirko Ilić danas je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske održao predavanja „Dizajnerski aktivizam“, čime je napravio uvod u izložbu „Tolerancija“ koja je otvorena danas na šetalištu u ulici Bana Milosavljevića u Banjaluci.

Riječ je o putujućoj izložbi plakata, u okviru koje su različiti umjetnici stvarali radove kojima su prikazali svoje značenje riječi tolerancija.

- Izložba „Tolerancija“ namijenjena je za predstavljanje u javnom prostoru kako bi bila dostupna svim građanima i ukazala na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca. Ova putujuća izložba do sada je prikazana u brojnim gradovima Evrope i svijeta, a sa svakim novim gradom u kojem je predstavljena, jedan od najistaknutijih dizajnera te zemlje je uzeo učešće sa svojim plakatom – saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Izložbu je otvorila Jelena Grubor, koja je vanredni profesor i šef katedre na Odsjeku za grafiku, na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a publika će moći da je pogleda u narednih osam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana