Izložba kaligrafskih radova nastalih u manastiru Draganac

Srna
Izložba kaligrafskih radova nastalih u manastiru Draganac

GRAČANICA - Izložbom radova u Domu kulture u Gračanici završena je ovogodišnja radionica kaligrafije, na kojoj su učestvovala djeca iz Kosovskog pomoravlja.

“Održana je škola očuvanja ćirilice, škola kaligrafije, pravo monaško delanje koje čoveka smiruje”, rekao je monah Hristofer iz manastira Draganca, u kome je održana ova škola.

Prema njegovim riječima, za svega četiri dana nastali su kaligrafski radovi djece iz Kosovskog pomoravlja.

On je naveo da su djeca i mladi ljudi najbolje svjedočanstvo postojanja Boga i nekog drugog, ljepšeg svijeta u odnosu na ovaj, te da mladi kriju Božije darove koji čekaju da budu umnoženi.

Uz molbu i ohrabrenje da djeca istraju u svojim naklonostima i čistoti, monah Hristofer je najavio i večerašnju pozorišnu predstavu “Ljubav u getu”, reditelja Marije Đajić iz Trebinja, poručivši da će ljudi, ostajući dosljedni dječjoj ljubavi, pobjediti geto.

Đajićeva je rekla Srni da je ljubav najljepše osjećanje koje jedan čovjek može da osjeti i da ljubav predstavlja smisao života, posebno zato što se ne može birati.

“U okruženjima kakvo je Kosovo i Metohija s vremena na vreme o tome treba progovoriti, jer gde god živeli čovek mora imati otvoreno srce i um, uz veru u ljubav i ono što je dobro i uopšte u drugog čoveka”, rekla je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana