Izložba italijanskog fotografa Rikarda Busija otvorena u Bijeljini: Putovanja i priroda nepresušna inspiracija

Lj. A.
Izložba italijanskog fotografa Rikarda Busija otvorena u Bijeljini: Putovanja i priroda nepresušna inspiracija

Bijeljina - Jedinstvena izložba pod nazivom "Na putu" poznatog italijanskog fotografa Rikarda Busija otvorena je u Bijeljini.

Radovi predsjednika svjetske Federacije umjetničkih fotografa i nosioca najviših fotografskih međunarodnih priznanja pred zaljubljenicima fotografije u Bijeljini nalaziće se do 13. juna. Rikardo, čija je postavka otvorena u ponedjeljak uveče, fotografijom se bavi od 1974. godine, a Bijeljinu je posjetio prvi put kako bi predstavio izložbu "Na putu". Izložba se sastoji od 60 fotografija koje su nastale na putovanjima po različitim dijelovima svijeta.

- Počeo sam kao putopisni fotograf, a onda sam kroz karijeru fotografisao divlje životinje i prirodu. Sada, kao predsjednik FIAP-a, s obzirom na to da mnogo putujem, ponovo sam se vratio putopisnoj fotografiji - rekao je Busi.

Trenutno radi kao koordinator i trener na fotografskim kursevima i radionicama, a saradnik je i fotografske agencije "Panda Photo" iz Rima. S obzirom na to da je priroda najčešća tema njegovih fotografija, u Semberiji je, kako kaže, zabilježio fotografije pejzaža koji ga je oduševio.

- Prelijepi pejzaži, zaista. Danas smo se skoro deset sati vozili autom i obilazili ovaj kraj. Zabilježio sam nekoliko fotografija. Mogu samo da zamislim koliko su pejzaži tek lijepi zimi - istakao je fotograf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana