Izložba fotografija - dodatna promocije turističke ponude Srpske

Srna
Izložba fotografija - dodatna promocije turističke ponude Srpske

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić otvorio je danas u Banjaluci izložbu "Fotografijom kroz Srpsku 2023" i naglasio da to još jedan način dodatne promocije turističkih potencijala Srpske.

"Željeli smo da krenemo sa izložbom u Banjaluci jer u ovaj grad na početku godine i u prvoj polovini januara dolazi ogroman broj turista, kako iz zemalja regiona, tako i iz Evrope i ostatka svijeta, koji na jednom od najprometnijih mjesta mogu da vide ono što Srpska nudi", izjavio je Šulić novinarima.

On je naglasio da će izložba biti postavljena tokom godine u mjestima gdje se očekuje najveći broj turista - na Jahorini, u Trebinju, ali i na sajmu turizma u Beogradu.

"Želimo da ovim fotografijama zainteresujemo turiste da, osim Banjaluke, Jahorine, Trebinja, Višegrada, Bijeljine i Kozare, posjete ostale pripodne ljepote Republike Srpske", rekao je Šulić.

Autor najbolje fotografije "Manjača bunarevi" Vladimir Đaković iz Banjaluke, kojem je nagradu uručio Šulić, rekao je da je fotografija nastala neplanski.

"Bio sam u šetnji, a sa sobom uvijek nosim dron, fotoaparat i kameru. Vidio sam da se `namjestio` idealan trenutak za fotografisanje, podigao sam dron i napravio 30 do 40 fotografija", naveo je Đaković.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je ova organizacija realizovala projekat uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

"Na konkurs je dostavljeno 656 fotografija 221 autora iz Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Stručni žiri odabrao je 40 forografija koje su ušle u uži izbor, te je nagradio tri najbolje fotografije", rekao je Lončarević i dodao da je nagrađeno i 18 opština vaučerima za kupovinu domaćih proizvoda.

On je dodao da će izložba biti postavljena do 16. januara.

Drugo mjesto na konkursu osvojio je Boris Trogrančić iz Nevesinja za fotografiju "Ovčiji brod", a treću Demir Pepić sa Pala za "Vrelo Miljacke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana