Izložba “4/PROSTOR 5” otvorena u Banskom dvoru

M. M.
Izložba “4/PROSTOR 5” otvorena u Banskom dvoru

Banjaluka – Izložba “4/PROSTOR 5” beogradskih umjetnika Srđana Apostolovića, Zdravka Joksimovića, Dobrivoja Krgovića i Dušana Petrovića otvorena je večeras u velikom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo  što smo nakon ozbiljnih priprema i dogovora konačno uspjeli da  ugostimo izložbu naših izuzetnih umjetnika iz Beograda. Nakon niza značajnih izložbi koje je Banski dvor pripremio u ovoj godini, i ova izložba predstavlja samo nastavak organizovanja visokokvalitetnih umjetničkih programa u vlastitoj produkciji – rekao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Ovom postavkom umjetnici su prikazali i otvorili mnoga pitanja, između ostalog i pitanja uočavanja, određivanja i posljedica međusobnih umjetničkih uticaja.

- Drago mi je što je došlo do realizacije ove izložbe. Mi smo različita grupa autora koja se međusobno podržava. Uspeli smo da animirano ovaj prostor i dobili smo jednu izložbu koja može da bude zanimljiva za banjalučku publiku, da dođe i da je poseti – kazao je jedan od umjetnika čiji radovi su izloženi, Zdravko Joksimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana