Istočno Sarajevo: Praznik monodrame i male scene

Ž. D.
Istočno Sarajevo: Praznik monodrame i male scene

Istočno Sarajevo - Međunarodni festival malih scena i monodrame koji se po 19. put održava u Istočnom Sarajevu svečano je otvoren u utorak uveče, a do 6. decembra biće odigrano pet predstava i četiri monodrame pozorišta iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Festival je otvorio ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija koji je rekao da je ova manifestacija najznačajnija u regionu za ovu formu dramskog iskaza. Selektor Festivala Ljubo Božović je rekao da će publika moći da vidi četiri višestruko nagrađivane monodrame. 

- Dovoljno je reći da u predstavama igraju glumci kao što su Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević, Nebojša Kundačina, Mihajlo Janketić, što je garant da će publika uživati - kaže Božović. 

Na dan otvaranja Festivala ansambl Grad pozorišta Gradiška odigrao je crnu komediju "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića u režiji Luke Kecmana. Publici su se sinoć predstavili Ernest Berec koji režira i izvodi monodramu "Đuka Begovi" i Zvezdara teatar Beograd sa predstavom "Sokin i Bosina" Milice Konstantinović u režiji Juga Radojevića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana