“Intim džez fest” od 27. novembra u Banjaluci: Početak uz kvintet Tonija Lakatoša

M. M.
“Intim džez fest” od 27. novembra u Banjaluci: Početak uz kvintet Tonija Lakatoša

BANjALUKA - Festival džez muzike “Intim džez fest”, šesti po redu, biće održan od 27. do 30. novembra u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

- Od samog početka festival je konceptualno zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvinteta koji su ove godine ušli u festivalsku selekciju. Ovogodišnji festivalski program obuhvatiće koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice - saopšteno je iz Banskog dvora.

Festival će 27. novembra od 20 časova otvoriti “Toni Lakatoš kvintet”. Drugog dana festivala publika će imati priliku da uživa u nastupu “Vladimir Tubić kvinteta”, dok je posljednji dan, 30. novembar, rezervisan za nastup sastava “Vito Đordano kvartet”.

U okviru pratećeg programa festivala u malom izložbenom salonu Banskog dvora biće otvorena izložba džez fotografije “The Note” autora Miljana Nedeljkovića iz Niša.

Ulaznice za koncerte su u prodaji na biletarnici Banskog dvora od petka, 10. novembra, svakog radnog dana od 12 do 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana