Imenovan žiri i raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Šušnjar"

Srna
Imenovan žiri i raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Šušnjar"

OŠTRA LUKA- Organizacioni odbor ovogodišnje književne manifestacije Književni susreti "Šušnjar 2021" danas je na sastanku u Oštroj Luci imenovao žiri za dodjelu ovogodišnje književne nagrade "Šušnjar", a raspisan je i konkurs za njenu dodjelu.

Za predsjednika žirija imenovan je Goran Dakić, dok su članovi žirija Boro Kapetanović i Tihomir Levajac, saopšteno je nakon sjednice Odbora.

U konkursu, koji je danas objavljen, navedeno je da kao kandidati za dobitnika nagrade "Šušnjar" mogu biti predloženi udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti i pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u jednom štampanom primjerku književnog djela sa obrazloženjem.

"Nagrada Šušnjar dodjeljuje se afirmisanom piscu svih književnih rodova i vrsta, koji stvara u duhu srpske književne tradicije i jezika, njeguje kulturno nasljeđe i srpsku duhovnost, podstiče plemenita i patriotska osjećanja, a uzimajući u obzir njegovo cjelokupno književno djelo sa naglaskom na knjigu objavljenu između dva Šušnjara", navedeno je u konkursu uz napomenu da nagrada "Šušnjar" može biti dodijeljena i piscima čija djela ne pripadaju srpskoj književnosti, a koji su osvjedočeni prijatelji srpskog naroda i koji su dali doprinos srpskoj književnosti i kulturi.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa u visini od 1.500 KM.

Dodatne informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti slanjem upita na mejl ([email protected]) ili putem broja telefona 052/337-800.

Rok za dostavljanje prijedloga je 30. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana