Ilić: Proslavljeni srpski scenarista i reditelj Đorđe Milosavljević vodi radionicu u Banjaluci

G.S.
Ilić: Proslavljeni srpski scenarista i reditelj Đorđe Milosavljević vodi radionicu u Banjaluci

BANjALUKA - Audio-vizuelni centar Republike Srpske organizuje od 27. do 29. septembra u prostorijama ovog centra scenarističku radionicu, koju će voditi proslavljeni srpski scenarista i reditelj Đorđe Milosavljević.

„U okviru radionice biće održan master klas na temu ,,O strukturi filmskog scenarija'' i konsultacije jedan na jedan sa autorima. Zainteresovani autori trebaju na adresu centra do 25. septembra da pošalju sinopsis scenarija, autorsku eksplikaciju i profesionalnu biografiju", rekla je v.d.direktora ovog centra Anja Ilić.

Pojasnila je da je scenaristička radionica samo jedna u nizu radionica koje Centar organizuje sa ciljem podrške domaćim autorima da uspješno razviju ideju i pretoče je u kvalitetan filmski scenario kako bi imali materijal sa kojim mogu da apliciraju na javne konkurse za finansiranje razvoja scenarija, odnosno sufinansiranje razvoja projekta i sufinansiranje proizvodnje filmova, koje raspisuje ovaj centar.

Podsjetila je da su do 4.oktobra otvoreni javni konkursi za sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova, kao i konkurs za finansiranje razvoja scenarija na nacionalnu temu.

Đorđe Milosavljević je proslavljeni srpski scenarista, dramaturg, reditelj, univerzitetski profesor i kritičar. Kao scenarista debitovao je dugometražnim omnibusom „Paket aranžman" iz 1995. godine, a diplomirao sa scenarijem za film „Tri palme za dve bitange i ribicu" koji je bio najgledaniji bioskopski hit u SRJ 1998. godine.

      Potpisao je scenarije za filmove poput: „Nebeska udica", „Točkovi", „Apsolutnih sto", „Nataša", „Ringeraja", „Jesen stiže dunjo moja", serije poput „Sva ta ravnica", „Jagodići", „Koreni", „Preživeti Beograd". Kao reditelj debitovao je 1999. sa ostvarenjem „Točkovi", a kasnije potpisuje režiji još dva  naslova „Mehanizam" i „Ringeraja". Živi i radi u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana