Ideje za mural izložene u muzeju

S. Ta.
Ideje za mural izložene u muzeju

Prijedor - Izložba radova pristiglih na drugi međunarodni konkurs Udruženja likovnih umjetnika Prijedor (ULUP) za najbolji mural u Prijedoru otvorena je u Muzeju Kozare.

Riječ je o prijedlozima koji su konkurisali za priznanje "Paola de Maninkor", a postavka je dostupna od petka. V.d. Muzeja Kozare Marija Radaković rekla je da je na izložbi predstavljen samo dio radova.

- Umjetnici su se odazvali u velikom broju. To pokazuje da ima mnogo zainteresovanih za oslikavanje zidova našeg grada - kazala je Radakovićeva.

Predsjednik ULUP-a Boris Eremić podsjetio je da je pobjednik ovogodišnjeg konkursa Mađar Atila Samoži sa radom "Transformacija" koji je žiri odabrao među 104 prijedloga iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Slovačke, Poljske, Njemačke i Španije.

- Za projekat "Prijedor grad murala" čulo se na prostoru bivše Jugoslavije i šire, a prvi mural "Šeširdžija" koji smo dobili prije godinu dana postao je miljenik grada - kazao je Eremić na otvaranju izložbe.

Naveo je da je gradska uprava Prijedora zbog majskih poplava odustala od sufinansiranja projekta i da je sada potrebno naći novac za pripremu fasade na kojoj bi pobjednik oslikao mural.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana