Helena Zorić i Milica Stijepić Ivić nastupile na "Slavjanskom bazaru"

G.S.
Helena Zorić i Milica Stijepić Ivić nastupile na "Slavjanskom bazaru"

BANjALUKA - Banjalučanke Helena Zorić, u konkurenciji djece, i Milica Stijepić Ivić, u konkurenciji odraslih, predstavile su Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem međunarodnom festivalu umjetnosti „Slavjanski bazar“ u Vitebsku, u Bjelorusiji.

Nastupile su u okviru takmičarskih večeri mladih izvođača estradne muzike na kojima su se predstavili pjevački talenti iz 18 zemalja.

Nisu se svrstale među nagrađene takmičare, ali su svojim interpretacijama ostavile snažan utisak i opravdale rezultat ostvaren na banjalučkom festivalu pop muzike „Balkan fest“ koji ih je kvalifikovao za ovu prestižnu smotru mladih muzičkih umjetnika. Poseban doživljaj za sve učesnike festivala je što im se ukazala  jedinstvena prilika da ih uživo prate vrhunski muzičari. Na dječijem festivalu svirao je Nacionalni akademski koncertni orkestar Bjelorusije a na odraslom Prezidentski orkestar Bjelorusije.

Za Milicu Stijepić koja je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci diplomirala na odsjeku solo pjevanja ovo je posebno iskustvo koje posmatra s pozicije struke i misli da će ga pamtiti cijeli život.

- Moji nastupi su bili na centralnoj festivalskoj sceni ljetne pozornice  pred šest hiljada gledalaca. Doživjeti ovakav ambijent, imati iza sebe ovako moćne instrumentaliste je već samo po sebi ogromna nagrada koja se pruža vjerovatno jednom u karijeri - navela je ona.

Helena Zorić je učenica sedmog razreda koja je na dječijim festivalima već osvajala nagrade.

 - Zadivljena sam ukupnom organizacijom festivala, ljepotom grada Vitebska i srećna zbog novih poznanstava koje sam stekla. Želja mi je da se ponovo nekad vratim na „Slavjanski bazar“ sa više iskustva i više izgleda da osvojim nagradu - objasnila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana