Helen Miren u kuhinjskoj čaroliji

Aleksandra Madžar
Helen Miren u kuhinjskoj čaroliji

Banjaluka - Film "Indijski začin na francuski način", koji će zaljubljenici u sedmu umjetnost u Republici Srpskoj imati priliku da gledaju od danas, zainteresovao je zreliju publiku.

Potvrdili su ovo u banjalučkom multipleksu "Palas" i dodali da trejler za film puštaju već dvije sedmice. Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Ričarda Moraisa, a u glavnoj ulazi pojavljuje se slavna glumica i dobitnik "Oskara" Helen Miren. Producenti filma su Stiven Spilberg, Opra Vinfri i Džulijet Blejk.

Radnja komedije, koju je režirao Las Halstrom, prati Hasana Kadama (Maniš Dajal), kulinarsko čudo iz Indije, a njegova porodica sa Papom (Om Puri) na čelu doselila se u pitomo selo Sent-Antonin-Nobl-Val na jugu Francuske.

Šarmantno i elegantno mjesto idealno je za otvaranje indijskog restorana "Mejson Mumbai" sve dok im se u planove ne umiješa šef " "Le Saule Pleureura", klasičnog francuskog restorana koji vodi madam Malori (Helen Miren).

Njeni ledeni protesti protiv novog indijskog restorana, koji je smješten 100 stopa od njenog, prerastaju u vatrenu bitku između dva objekta. Međutim, Hasanova strast prema francuskoj "visokoj kuhinji", ali i simpatije koje mu izaziva pomoćnica madam Malori dovode do kombinacije misteriozno-izvrsnog talenta kojim se stvara čarolija između dvije kulture.

Publika će posebno uživati u glumačkim kreacijama Helen Miren, koja je ove godine dobila i najveću nagradu Britanske filmske akademije - priznanje BAFTA. Britanska akademija tada je saopštila da je 68-godišnja Miren "jedna od najizvanrednijih glumica svoje generacije". Miren je svjetsku slavu stekla ulogom u seriji "Glavni osumnjičeni", a "Oskara" je dobila za ulogu kraljice Elizabete II u filmu "Kraljica" iz 2006. godine.

Ljubav

- Film obiluje ukusima, pobjedom, strašću i ljubavlju, prikaz je sukoba između dva svijeta, ali i poriva jednog mladića da pronađe udobnost doma u svakom "loncu" gdje god se on nalazio - navedeno je u najavi za film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana