Haris Džinović: Danas je kriza i teksta i muzike

Aleksandra Madžar
Haris Džinović: Danas je kriza i teksta i muzike

Vjerovatno ne postoji osoba koja u nekom periodu svog života nije plakala ili se smijala uz jedinstven glas i pjesme autentičnog muzičara Harisa Džinovića.

Pisati o tome koliko je on uspješan i šta je sve iza njega kada je u pitanju muzička karijera, je suvišno, ali poslije dugo vremena najaviti njegov veliki koncert 15. decembra u Sportskoj dvorani "Borik" u organizaciji Radio-televizije Republike Srpske je privilegija.

Harisa smo pozvali kako bismo čuli sa kakvim emocijama on dolazi u Banjaluku, ali i da čujemo šta on misli o domaćoj muzičkoj sceni, mladim talentima i načinu na koji on stvara muziku.

- Tu sam u nekom svom radnom prostoru, kod kuće. Ovo popodne pokušavam da završim neke tekstove, malo sa gitarom, malo sa harmonikom. Krenulo mi je danas nešto pa onako napola stalo, nikako da se pokrene ponovo, ali u ovom našem poslu ne može sve odjednom izaći - priča Haris za "Glas Srpske".

Kroz smijeh dodaje da mu se ponekad čini da je njegovo vrijeme pisanja pjesama prošlo, ali da još može napisati dobru stvar.

- To se radi kad je čovjek mlad, zaljubljen, kad pati... Nekad ovako u kolima pjevušim pa snimim melodije na diktafon. Poslije krojim pjesmu od toga. Nekad naiđe neka rečenica, neka misao pa je pribilježim i oko toga se plete sve - objašnjava Džinović.

Poslije toliko uspješnih godina na sceni, pjesama koje su veliki hitovi, bezbroj turneja, učestvovanja u stvaranju domaće muzičke scene narodne muzike kaže da ni sam više ne može pronaći odgovor na pitanja šta to nedostaje mladim muzičarima danas i kako se postaje zvijezda.

- Iz dana u dan gledam i slušam dosta mladih ljudi, talentovanih, a zašto ne postaju velike zvijezde, to mi nije jasno. Danas je kriza i teksta i muzike. Teško se nalaze dobre pjesme, a ogroman je priliv tih mladih pjevača. Muzičko tržište je preplavljeno svim i svačim. Teško je izdvojiti nešto što bi moglo naći put do zvijezde - ističe Džinović.

Sigurno je da je on svoj put davno našao i sa njega nikada nije skrenuo, a koncertom u Banjaluci po ko zna koji put će to i dokazati. Prisjetio se i nastupa koji je održao prije nekoliko godina, kada je dvorana "Borik" bila mala da primi sve one koji su željeli da ga čuju i vide.

- Poslije toga sam u nekoliko navrata dolazio na poluprivatne svirke pa je i tada bilo jako dobro i lijepo. Ostajali smo tu po dva-tri dana, a čim se ostane negdje i ne pobjegne odmah kući, znači da je dobro. Mislim da publika u Banjaluci zna šta pjeva Haris Džinović, tako da smo dobro poznati jedni drugima - rekao je Džinović.

Ulaznice

Od 5. do 15. decembra svi koji vole Harisa Džinovića mogu na poklon dobiti ulaznice za koncert. Lajkom na RTRS oficijelni "Fejsbuk" nalog, pisanjem riječi iz stiha Harisove pjesme zadate tog dana moguće je na poklon dobiti dvije ulaznice za koncert. Ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima: RTV domu, dvorani "Borik" i na Trgu Krajine. Cijena karte je 10 maraka, a VIP karte su 20 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana