Guliverove pustolovine oduševile publiku

J. P.
Guliverove pustolovine oduševile publiku

Banjaluka - Lutkarska predstava "Guliver u zemlji Liliputanaca", reditelja Jaroslava Antonjuka, premijerno je izvedena u subotu u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a Guliverove pustolovine oduševile su publiku i izmamile buran aplauz.

Komad je rađen po motivima kultnog djela Džonatana Svifta, a govori o moreplovcu Guliveru koji doživljava brodolom sa  svojom posadom i biva izgubljen u zemlji malih ljudi Liliputanaca.

Ono što je publiku naročito oduševilo je bogata i dobro urađena scenografija, koja je oživjela scenu i navela prisutne da maksimalno uživaju u predstavi. Komad je krasio i veliki broj lutaka koje su predstavljale Liliputance. Mališani su uživali u Guliverovim pustolovinama jednako kao i odrasli, a predstavu su pratili i premijer Željka Cvijanović, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, kao i mnoge zvanice iz javnog i kulturnog života.

- I ranije sam imala priliku da gledam predstave u Dječijem pozorištu, koje je od izuzetnog značaja za razvoj djece i našeg društva u RS - rekla je Cvijanovićeva. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana