Grupa MGM Rizorts najavila aukciju Pikasovih djela

Tanjug
Foto: Ilustracija

LAS VEGAS - Oko 11 slika i drugih djela velikog španskog umjetnika Pabla Pikasa naći će se na aukcijskoj prodaji 23. oktobra ove godine u hotelu Belađio u Las Vegasu, u okviru nastojanja poslovne grupe MGM Rizorts da dodatno proširi svoju ogromnu umjetničku kolekciju, saopštile su danas kompanija MGM i aukcijska kuća Sotbis.

Vrijednost ponuđenih dijela bi mogla dostići oko 100 miliona dolara i smatra se da će to biti jedna od najvrednijih aukcija umjetničkih dijela Pabla Pikasa ikada održana.

"Posvećeni smo stvaranju inkluzivne kolekcije koja bi održavala širinu našeg postojećeg portfolija umjetničkih djela", izjavio je Ari Kastrati, generalni menadžer sektora ugostiteljstva u MGM Rizorts, prenosi Rojters.

Umetničku zbirku kompanije MGM Rizorts, izloženu u MGM hotelima širom sveta, čini oko 900 dela 200 umjetnika, uključujući radove Boba Dilana i Dejvida Hoknija.

Kolekciju je prije više od 20 godina počeo da sakuplja trgovac nekretninama Stiv Vin, bivši vlasnik hotela Belađio i nekadašnji izvršni direktor grupe Vin Rizorts.

Na oktobarskoj aukciji će se naći pet Pikasovih slika od kojih su neke godinama bile izložene u elitnom restoranu koji nosi ime velikog španskog slikara, a nakon aukcijske prodaje pet pomenutih slika u ovom čuvenom restoranu biće izloženo još 12 djela Pabla Picasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana