Grdana osvaja bioskope

Aleksandra Madžar
Grdana osvaja bioskope

Banjaluka - Diznijev film "Grdana" (Zla vila) sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi, koji je tokom prvog vikenda prikazivanja u američkim bioskopima zaradio 70 miliona dolara, u domaća kina stiže za dva dana.

Potvrdila je ovo za "Glas Srpske" portparol banjalučkog multipleksa "Palas" Marina Popović i istakla da za najnoviju verziju bajke o Trnoružici vlada veliko interesovanje.

- Mnogo je zainteresovanih koji nestrpljivo čekaju dolazak ove filmske priče, pa čak i starije publike. Mališani koji sad čitaju "Trnoružicu" i oni koji su odrasli uz ovu bajku se svakako raduju i ovoj adaptaciji - kazala je Popovićeva.

Dodaje da će zbog svih koji žele da obezbijede svoje mjesto u bioskopu na vrijeme, danas pustiti karte u prodaju.

Priča reditelja Roberta Stromberga u kojoj Džolijeva glumi zlu kraljicu Grdanu u produkciji moćnog "Volt Dizni" studija u bioskopima van Amerike zaradila je 100 miliona dolara.

- Priča govori o tome kako je Grdanino srce otvrdlo i zašto je proklela mladu princezu, osudivši je na stogodišnji san - dodala je Popovićeva.

U ovom filmu pojavljuje se i Anđelinina kćerka Vivijen, a glumica je nedavno izjavila da nije bilo nimalo lako snimati zajedničke scene sa malom djevojčicom.

- Dok sam pokušavala da je razveselim, Bred i njena braća su je ohrabrivali iza scene, kako bi se oslobodila treme. Bila sam zaista šokirana kako je dobro odigrala ulogu -  rekla je Džolijeva.

Svjetski mediji su Grdanu opisali kao zlu vilu koja može da mijenja oblik, te da važi za jednu od najintrigantnijih negativnih ličnosti iz "Diznijevog" opusa, pošto je mračnija od svih ostalih.

Posljednji film

Slavna glumica Anđelina Džoli nedavno je otkrila da će snimiti još nekoliko filmova, a onda će se posvetiti režiji i humanitarnom radu. Potvrdila je i da će igrati slavnu kraljicu Kleopatru u biografskom filmu.

- Kleopatra je veoma komplikovan lik i možda će upravo to biti moj posljednji film. Kada savladate Kleopatru, ionako nema dalje - kazala je Džolijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana