Gradiška: Održan koncert klasične muzike

Srna
Gradiška: Održan koncert klasične muzike

Gradiška - U Kulturnom centru u Gradišci večeras je održan koncert klasične muzike. Izvođači su bili Sanja Matanović /flauta/ i Nikolina Vukelić /klavir/ iz Banjaluke.

Matanovićeva je rekla da su se prvi put predstavile publici u Gradišci, kopozicijama za flautu i klavir iz epohe romantizma.

Ona je navela da je zajedno sa Nikolinom Vukelić do sada održala koncerte u Banjaluci i Prijedoru.

Matanovićeva kaže da u Republici Srpskoj nema mnogo publike na koncertima klasične muzike, ali, ipak, postoji vjerna publika koja se raduje svakom koncertu u svom gradu.

Matanovićeva, koja je profesorica flaute u Muzičkoj školi "Vlado Milošević" u Banjaluci, kaže da mnogo djece u Banjaluci i cijeloj Republici Srpakoj želi da upiše muzičku školu, ima i dosta diplomiranih profesora muzike koji su nezaposleni, ali nema dovoljno škola koje bi svoj djeci koja to žele pružila muzičko obrazovanje, a profesorima posao.

Sanja Matanović diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, nakon čega je završila postdiplomske studije na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je, na odsjeku za klavir, diplomirala i Nikolina Vukelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana