Gorica Popović: Ružino srce ostalo u teatru

Aleksandra Madžar
Gorica Popović: Ružino srce ostalo u teatru

Beograd - Ruža je bila specifična glumica raskošnog dara. Bila je sjajna komičarka, ali i dramska glumica. Ostala je srcem i dušom u teatru.

Ovim riječima beogradska glumica Gorica Popović prisjetila se slavne Ružice Sokić, koja je preminula u četvrtak ujutro poslije duge i teške bolesti u Beogradu u 79. godini.

Njen odlazak ostavio je tugu i tišinu u Ateljeu 212,  potresao teatre i glumce širom regiona, ali i vjernu publiku koja je poštovala lik velike srpske glumice.

- Imala je fantastičan glumački izraz, znala je da zaboravi na fizički izgled, a odlično je pravila ljudske karaktere - istakla je Popovićeva.

Nema sumnje da je Ružica Sokić imala veliku i iskrenu umjetničku dušu koja je bogatila srpsku umjetnost.

- Ona je posedovala osetljiv glumački nerv i bila sjajan partner. Bile smo zajedno na sceni u nekoliko predstava. Sećam se predstave "Čaplja" u režiji Dejana Mijača, gde smo jako lepo sarađivale - prisjetila se Popovićeva.

Mnogo je lijepih događaja po kojima će pamtiti Ružicu, ali Popovićevoj je posebno draga jedna situacija koje se prve sjeti na pomen njenog imena.

-  Uvek je bila  malo zanesena. Njeni postupci bili su nam smešni i simpatični. Sećam se jedne probe na kojoj je Dragan Nikolić hteo da ide jer je imao obaveze i rekao je: "Jao što bih ja išao kući", a Ruža mu je rekla: "Pa idi, šta te briga." Sutra kada ga je rediteljka pitala zašto je otišao, on je nonšalantno uzvratio: "Pa rekla mi Ruža." Svi smo se od srca smejali - ispričala je glumica. 

Ružica Sokić biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana, odlučeno je na vanrednoj sjednici privremenog vijeća grada Beograda.

Slava

- Ona je generacija onih koji su obeležili jedno teatarsko vreme i proneli slavu Ateljea 212, ne samo kod nas nego i u svetu - kazala je Gorica Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana