Glumica Tanja Kenjić: Zajednička energija postiže sve ciljeve

Cvija Mrkonjić
Glumica Tanja Kenjić: Zajednička energija postiže sve ciljeve

Banjaluka - Glumiti u predstavi nije bilo nimalo lako, uhvatili smo se u koštac sa ulogama koje su igrali velikani našeg glumišta, ali sve je mnogo lakše kada pored sebe imate ekipu pozitivnih, kreativnih i predanih ljudi.

Ističe ovo glumica Studentskog pozorišta Pale Tanja Kenjić, koja je na nedavno zatvorenom Festivalu omladinskih pozorišta RS u Modriči dobila nagradu za najbolju glumicu za ulogu Mirke Topalović u komadu "Maratonci trče počasni krug".

Predstava je adaptacija teksta istoimenog filma, ali je rađena sa ženskom glumačkom postavom. Režiju potpisuju Jovana i Nemanja Kostić.

- Svi smo radili zajedno, postavljali scenografiju, pravili kostime, prikupljali rekvizite i šminkali jedni druge. To je zaista zahtjevan posao, ali energija koju imamo kad radimo zajedno postiže sve ciljeve - navodi Kenjićeva.

Prema njenim riječima, svaka nagrada koju osvoje sa pozorištem je svim članovima veoma značajna, a u Modriči je predstava "Maratonci trče počasni krug" osvojila i nagrade za najbolju režiju i najbolju predstavu u cjelini.

- Nagrade su podsticaj za dalji rad, jer to znači da je neko prepoznao naš trud, pa ćemo se truditi da budemo još bolji - kazala je Tanja, koja je i student treće godine psihologije.

Tanja je u glumačke vode uplovila prije nešto više od godinu, kada se prijavila na audiciju Studentskog pozorišta Pale.

- Ljubav prema glumi i pozorištu je oduvijek postojala, ali nikada nisam bila u prilici da pokažem svoje mogućnosti. Audicija je bila izazov za mene, a na moju radost izabrana sam zajedno sa drugim talentovanim glumcima - ističe Kenjićeva.

Prvu ulogu igrala je u predstavi "Kafana bluz", koja je neklasični spoj muzike, poezije i plesa i koja oslikava rat, ljubav i boemiju. Sastoji se od tri čina, a u svakom od njih isti glumci igraju druge uloge.

- Sa ovom predstavom smo učestvovali na međunarodnom festivalu "Kestenburg" u Banjaluci, a donijela nam je prvu nagradu na festivalu "Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu" - rekla je mlada glumica, koja planira da odigra brojne uloge na daskama koje život znače.

U stručnom žiriju koji je Tanji dodijelio nagradu za najbolju glumicu na Festivalu omladinskih pozorišta u Modriči bili su diplomirani glumci iz Banjaluke Belinda Božičković, Neda Šegrt i Bojan Kolopić, te modrički penzionisani nastavnik srpskog jezika Gligor Muminović.

Biografija

Tanja Kenjić rođena je 1994. godine, trenutno je student Filozofskog fakulteta Pale na Katedri za psihologiju, koja je njena velika ljubav i sanja da jednog dana postane diplomirani psiholog. Osim što je član Studentskog pozorišta Pale, pjeva i u horu Filozofskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana