Glumica Nataša Perić o ulozi u novoj predstavi "Deda Mrazova ženidba": Važno djecu učiti dobroti

Milanka Mitrić
Glumica Nataša Perić o ulozi u novoj predstavi "Deda Mrazova ženidba": Važno djecu učiti dobroti

BANjALUKA - Mi moramo učiti djecu dobroti. Moramo svoju djecu, prije svega, tako vaspitavati. Da svoju sreću ne trebaju, ne smiju, graditi na tuđoj nesreći. Samo tako možemo imati bar nadu za njihovu ljepšu budućnost. Ako ih nagradimo za nešto lijepo što učine, oni će to željeti da ponove. Ako urade nešto loše, da budu svjesni da nisu zaslužili nagradu. Te stvari su jasne u našoj predstavi i to je jedan vrlo sladak i poučan tekst Tode Nikoletića.

Kazala je ovo za "Glas Srpske" glumica Nataša Perić, kojoj je pripala jedna od uloga u novoj predstavi za djecu  "Deda Mrazova ženidba".

Predstava će biti odigrana na JUHU sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" u nedjelju u 18 časova.

- U predstavi igram vješticu Grubanu koja sa svojim sestrama, Ljutanom i Gluvanom, pokušava da se dočepa svih paketića Djeda Mraza - rekla je Perićeva.

Ona se osvrnula na uloge u Narodnom pozorištu Republike Srpske, te na glumački pristup prilikom rada na predstavi namijenjenoj najmlađoj publici,

- Ne pravim razliku u pristupu liku, radila predstavu za djecu ili odrasle. Svi žele da vide živ lik na sceni, pa makar on bio i iz bajke. Djeca jesu najiskrenija publika jer će ti odmah pokazati da li im držiš pažnju ili ne. Vjerujem da ćemo uspjeti jer ih očekuje mnogo zabave i pjesme, a nismo zaboravili ni na didaktičke aspekte - navela je Perićeva.

Predstava "Deda Mrazova ženidba" nastala je po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Belinde Božičković. Osim Perićeve, u komadu igraju i Aleksandar Runjić, Nadežda Kostić, Dragana Marić, Dragoslav Medojević i Boško Đurđević u alternaciji.

Kostime je radila Ivana Jovanović. Scenograf je Nevena Milašinović, koreograf Željka Đukić, a muziku je radio Bojan Stijak.

- Zaista smo svi lijepo sarađivali, probe su bile vrlo kreativne. Snimanje pjesmica u studiju nam je bio poseban izazov, sjajnu muziku komponovao je Bojan Stijak. Uživali smo u radu sa koreografom Željkom Đukić, koja i te kako ima osjećaj za scenu, glumce i pozorište. Belinda Božičković nije talentovana samo za režiju, ona je prije svega i glumica. Zajedno smo studirale i radile mnogo toga, pa se razumijemo. Imali smo sjajan proces na predstavi "Usamljeni zapad", koju je režirala u našoj matičnoj kući, Narodnom pozorištu RS. Uvijek je sa njom uživanje raditi, i kao sa rediteljem, a i kao sa glumačkim partnerom - dodala je Perićeva.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana