Glumci Jovana Stojiljković i Slaven Došlo o filmu Panama: Priča o nesigurnosti i strahu od iskrenosti

Cvija Mrkonjić
Glumci Jovana Stojiljković i Slaven Došlo o filmu Panama: Priča o nesigurnosti i strahu od iskrenosti

Banjaluka - Film "Panama" na suptilan i poetski način govori o problemu mladih danas, nepokazivanju emocija i zaziranju od intimnosti i iskrenosti. Ljubavni odnos se u takvim okolnostima svodi na očajničku i narcisoidnu potrebu da u partneru nađemo odgovore za sopstvenu nesigurnost.

Rekla je ovo za "Glas Srpske" zvijezda u usponu Jovana Stojiljković, koja tumači jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju režisera Pavla Vučkovića.

Drama govori o mladiću Jovanu koji se, između ostalih djevojaka, viđa i sa Majom, koja mu djeluje naivno i neiskusno. Malo-pomalo njeno ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira i uvlači u svojevrsnu mrežu uzroka i posljedica. Prateći video-snimke i "tragove" sa interneta, Jovan otkriva Majin paralelni život i upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore.

- Maja je težak, ali inspirativan lik. Osim njene tajanstvenosti i manipulacije, važno mi je bilo da je ona emotivna i jaka devojka kojoj je takva vrsta odnosa još jedna od borbi u životu - navela je Stojiljkovićeva.

Novi film u kojem, osim Jovane, glavne uloge igraju i Slaven Došlo, Miloš Pjevač, Tamara Dragičević, Nebojša Milovanović i Jelena Orašanin banjalučka publika imaće priliku da gleda u multipleksu "Palas" u Banjaluci od 10. decembra.

Priliku da se prvi put oproba na filmu Slaven je dobio upravo igrajući Jovana, te kaže da je "Panama" priča o narcizmu kao dominantnom fenomenu digitalne sadašnjice i njegovom uticaju na ljubavne odnose.

- Smatram da je vrlo lako pronaći se u toj priči, jer verujem da većina veza prolazi kroz fazu kada niste sigurni na čemu ste, niti da li je partner iskren prema vama. Takođe, svi želimo da dobijemo sve od partnera, a ne pitamo se da li smo i mi spremni toliko da damo - kazao je Došlo, objašnjavajući da je to baza na kojoj je gradio svoj lik.

Mladi glumački talenti su, govoreći o filmu u kojem Maja i Jovan komuniciraju putem interneta, komentarisali i društvene mreže, njihove pozitivne i negativne strane.

- Ukoliko naše interakcije sa prijateljima na društvenim mrežama nisu utemeljene u realnosti, ne vidim kako mogu da imaju bilo kakav pozitivan uticaj, osim što pružaju mogućnost da dođete u kontakt sa različitim ljudima drugačijih interesovanja - smatra Slaven, napominjući da su društvene mreže za njega odlično sredstvo za brzo širenje informacija i marketing.

Festivali

Film "Panama" predstavljen je na nekoliko festivala u Srbiji, a premijerno je prikazan u oktobru u beogradskom Centru "Sava". Osim glavnih glumaca, kroz ostale uloge svoj doprinos filmu dali su i Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana