Glumac Tihomir Stanić o radu na seriji Ubice mog oca: Serija koja podiže dosad važeće standarde

Aleksandra Madžar
Glumac Tihomir Stanić o radu na seriji Ubice mog oca: Serija koja podiže dosad važeće standarde

Beograd - Mislim da će ova serija u produkcionom i kreativnom smislu podići dosad važeće standarde naših televizijskih programa i dokazati da je, ipak, moguće proizvoditi program kojeg se ne moramo stideti ni mi koji

učestvujemo u njegovom stvaranju ni gledaoci koji, pošto im ne nudimo izbor, prećutno pristaju i gledaju po navici sve što se emituje.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" glumac Tihomir Stanić najavljujući emitovanje nove serije "Ubice mog oca" po scenariju Nataše Drakulić i Predraga Antonijevića, za koju režiju takođe potpisuje Antonijević. Prve epizode gledaoci će moći vidjeti krajem ovog mjeseca na programu RTS-a.

Radnja serije u kojoj glume poznati srpski glumci Vuk Kostić, Marko Janketić, Nataša Ninković, Katarina Radivojević odigrava se u Beogradu u sadašnjem vremenu. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, je mladi, ali već iskusni inspektor, dobija prvi veliki slučaj - rješavanje ubistva kćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača.

Stanić, koji u ovoj seriji tumači lik šefa policije Marjanovića, kaže da je scenario koji je napisala Nataša Drakulić sa rediteljem Antonijevićem bio velika inspiracija, kako za njega, tako i za cijelu ekipu.

- Davno nisam video da već u pripremama svi koji su uključeni u

rad sa takvim oduševljenjem pričaju o scenariju. I zaista, lik koji ja igram, a i ostale uloge, napisani su tako inspirativno i životno, a opet originalno i kreativno da sam se zaista osetio privilegovanim što mi je ponuđena ta uloga - priča Stanić.

Sa druge strane, ističe, reditelj Antonijević, koji je tokom svoje holivudske karijere radio sa istinskim svjetskim zvijezdama oskarovcima i onima koji će to postati, uspijevao je da diskretno, a autoritativno vodi glumce kroz ovu zamršenu i nepredvidivu priču tako da su tokom snimanja imali utisak da učestvuju u stvaranju nečeg značajnog.

- Zaista verujem da su ljudi koji sada vode RTS napravili ogroman napor i dali smisao dramskom i igranom programu i da će se ubuduće mnogo više voditi računa o kvalitetu u svim segmentima igranog i serijskog programa - dodao je on.

Produkcija je prepuštena producentskoj kući "Njork & Progres" koja već godinama radi sa velikim svjetskim produkcijama i standardi koji kod njih važe primijenjeni su i na snimanju ove serije.

- Dakle, visokoprofesionalna i kvalitetna ekipa u kojoj je svako zadužen za svoj deo posla omogućila je autorima potpunu koncentrisanost na kreativni deo posla. Ja sam se posle dugo vremena našao u situaciji da se bavim isključivo svojom ulogom i moram vam priznati da sam ponovo otkrio čari glumačke profesije i zanata i da sam uživao - naglasio je Stanić.

Uloga u filmu o Petru Kočiću

- Ovih dana sa rediteljem Goranom Markovićem snimamo televizijski film "Slepi putnik na brodu ludaka" po scenariju Vuleta Žurića. To je priča o poslednjim danima Petra Kočića u beogradskoj duševnoj bolnici u danima austrijske okupacije kad ta bolnica postaje jedina slobodna teritorija

u okupiranoj Srbiji. Ja igram upravnika bolnice doktora Dušana Stojimirovića. Takođe igram i Jovana Jovanovića Zmaja u seriji "Santa Marija dela salute", koju režira Zdravko Šotra - kazao je Tihomir Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana