Glumac iz Srpca u filmu sa Cvetkovićem

Dejan Jovičić
Glumac iz Srpca u filmu sa Cvetkovićem

Srbac - Dvadesetogodišnji Dragan Sekulić iz Bardače kod Srpca dobio je glavnu ulogu u filmu "Letnja škola jahanja" u kojem glumi rame uz rame sa poznatim srpskim glumcem Svetozarom Cvetkovićem.

Film predstavlja master rad producentkinje Nataše Janković sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a snimanje je završeno ovih dana u Beogradu.

- U filmu glumim dječaka po imenu Stefan koji se prijavljuje na školu jahanja, jer je zaljubljen u instruktorku. Sa sobom ću povesti najbolju drugaricu Asju kojoj će se svidjeti instruktor. Kako vrijeme bude prolazilo, shvatićemo da smo sve vrijeme Asja ja i gajili ljubav jedno prema drugome - otkriva neke detalje iz filma za "Glas Srpske" glumac Dragan Sekulić.

Uloga Asje pripala je studentkinji Jelena Tjapkin, njenu majku glumi Gala Videnović, dok Svetozar Cvetković glumi njenog oca. Film se snimao na više lokacija u Beogradu, od Hipodroma i Ade Međa, do šume u Košutnjaku.

- Pripreme za film su bile veoma naporne, jer sam svakodnevno išao na školu jahanja kako bi uloga bila što uvjerljivija. To je bilo naročito važno zbog posljednje scene u filmu u kojoj ćemo Asja ja  jahati konje preko novog mosta na Adi - kaže Dragan.

Mladi srbački glumac se nalazi na drugoj godini Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i radi se o jednom od najboljih glumaca u klasi profesora Biljane Mašić.

Na prijemnom ispitu prošle godine osvojio je drugo mjesto među 341 kandidatom i dobio stipendiju iz budžeta Republike Srbije. Jedini je student iz Republike Srpske koji je prošle godine položio prijemni ispit, a društvo mu prave studenti iz Beograda, Čačka, Trstenika, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

- Imam solidno glumačko iskustvo jer sam glumio u nekoliko predstava Dramskog studija "Daske" u Laktašima, a imao sam ulogu i u kratkom studentskom filmu "Filmsko vrijeme". Ostao mi je još jedan ispit iz prve godine koji ću riješiti ovih dana a onda je sve spremno za novu školsku godinu koja počinje 15. septembra - kaže Dragan.

Poziv koji mu je stigao od producentkinje Nataše Janković, predstavlja mu veliku čast, jer će se prvi put naći na filmskom platnu sa renomiranim glumcima.

- Ovo je za mene bilo veliko iznenađenje, ali drago mi je što su stručnjaci iz svijeta glume u meni prepoznali talenat i potrudiću se da opravdam ukazano povjerenje - kaže Dragan Sekulić.

Radionice u Srpcu

Iako je pretrpan brojnim glumačkim obavezama, Dragan nađe vremena da dođe do rodnog Srpca i održi nekoliko radionica sa glumcima iz amaterske pozorišne trupe "Milenijum". U slobodno vrijeme i sam često gleda filmove, a uzori u filmskom svijetu su mu Nebojša Glogovac i Danilo Bata Stojković, dok od svjetski poznatih imena cijeni Džeka Nikolsona i Džonija Depa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana