Glumac i producent Dejan Lutkić o seriji koja osvaja region: Švindleri su putnici sa lažnim pasošem VIDEO

Glas Srpske
Glumac i producent Dejan Lutkić o seriji koja osvaja region: Švindleri su putnici sa lažnim pasošem VIDEO

„Švindleri” su tkanje sa mnogo čvorova, tajnama koje izbijaju iz mračne prošlosti i sa mnogo „putnika sa lažnim pasošem” kako je jednom rekao za glumce veliki Andrić, istakao je to za Glas Srpske, Dejan Lutkić, glumac i producent TV serije „Švindleri”, koja će od sutra 25. aprila biti emitovana na RTS- u 1 subotom i nedjeljom, u 20 časova.

„Švinedleri” su počeli svoj pohod na Superstar kanalu krajem prošle godine i odmah su zaokupili pažnju gledalaca širom  regiona.

Novitet među domaćim serijama po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Nemanje Ćeranića i Miroslava Lekića kombinacija je više žanrova; vesterna, krimi priče, pa i elemenata melodrame, što je čini šarmantnom cjelinom koja gledaoce drži prikovane uz ekran.

Naizgled jednostavna priča koja se odvija u malom mjestu tridesetih godina, 20. vijeka puna je iznenađenja i apsolutno je nemoguće predvidjeti rasplet što ovu seriju čini drugačijom i autentičnom.

U središtu radnje je čovjek koji je na kraljevskoj lutriji osvojio fantastičnih milion dinara. To je povod da se gomila švindlera (prevaranata) sjati u palanku. Priča jeste smještena u malo mjesto, ali mentalitet, međusobne relacije između likova su vanvremenska kategorija prisutna i danas.  

Vrsni glumci Dragan Jovanović, Gorica Popović, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić... maestralno su dočarali slojevite likove u najdelikatnijim situacijama. Na tom putu dobro ih prate i mlade glumačke snage koji još traže umjetničke staze, a seriji daju nove draži.

Ovo su samo neke od vrijednosti TV serije „Švindleri” koja je veliki iskorak u našem televizijskom programu i još jedan dokaz da nisu gledani samo komercijalni projekti i TV sapunice po receptu lationoameričkih i španskih serija. Kao što je rekao Breht „jabuka se dokazuje jedući se, a pozorište i gledajući se. Tako i televizijske serije. 

Sa „Švindlerima”, Dejan Lutkić nastavlja uspješan niz kvalitetnih i gledanih TV serija, nakon „Sva ta ravnica” i „Jagodići” čiji je producent.   

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana