“Gypsy Kings by Andre Reyes” sljedeće godine u Sportskoj dvorani “Borik”: Kraljevi romske rapsodije 21. februara u Banjaluci

Agencije
“Gypsy Kings by Andre Reyes” sljedeće godine u Sportskoj dvorani “Borik”: Kraljevi romske rapsodije 21. februara u Banjaluci

Cijenjeni muzičari i prava muzička atrakcija “Gypsy Kings by Andre Reyes” sljedeće godine svoje zanosne zvuke donijeće u Banjaluku.

“Gypsy Kings” nastupiće 21. februara u 20 časova u Sportskoj dvorani “Borik” na radost svih poklonika i ljubitelja ovih muzičara.

"Gypsy Kings” je francuska muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop i druge autohtone muzičke oblike poput katalonske rumbe.

Sinovi poznatog i priznatog flamenko umjetnika Hozea Rejesa, braća Andre i Nikolas Rejes, osnovali su sastav “Gypsy Kings” i za kratko vrijeme postali traženi muzičari koji svojom muzikom privlače publiku iz cijelog svijeta.

“Gypsy Kings”, njihov istoimeni najpoznatiji album objavljen 1989. godine, proveo je 40 sedmica na top-listama, što im je donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog istoka.

Na krilima svjetske slave oni su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije - grupu Nikolasa Rejesa i Andrea Rejesa.

Andre Rejes sa desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz “Gypsy Kings” muzičkog kataloga koje će izvesti i 21. februara u Banjaluci.

Osnivaču grupe “Gypsy Kings” Andreu Rejesu, kao gitaristi i pjevaču, pridružili su se cijenjeni muzičari kao što su Mario Rejes i Čiko Kastiljo te zajedno stvaraju muziku koja raspleše publiku gdje god nastupaju i gdje god je čuju.

Na trenutno aktuelnoj turneji “Gypsy Kings” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gypsy Unidos” repertoarom, a rasplesaće i publiku u Banjaluci uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogim drugim numerama.

Danas, s više miliona prodatih nosača zvuka širom svijeta, zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, Andre Rejes je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenko rumbe.

U prodaju za nastup u Banjaluci biće pušteno samo 1.800 karata za sjedeća mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana