Film oskarovke Helen Miren 9. januara u domaćim bioskopima: Svi čekaju "Savršenu laž"

Aleksandra Glišić
Film oskarovke Helen Miren 9. januara u domaćim bioskopima: Svi čekaju "Savršenu laž"

BANjALUKA - Film "Savršena laž" sa Helen Miren i Ijanom Makelenom u glavnim ulogama u domaće bioskope stiže 9. januara, a ljubitelji trilera već rezervišu ulaznice za premijeru u banjalučkom "Sinepleksu Palas".

Režiju filma potpisuje Bil Kondon, koji je glavnu žensku ulogu povjerio oskarovki Helen Miren, a za njenog partnera odabrao je Ijana Makelena.

Ovo ostvarenje zasnovano je na istoimenom svjetskom bestseleru, a priča prati profesionalnog prevaranta Roja koji ne može da vjeruje koliko ima sreće kada putem interneta upozna dobrostojeću udovicu Beti.

Njegov plan oduvijek je bio da pronađe bogatu stariju ženu kojoj će na kraju prevarom oduzeti svu životnu ušteđevinu. Dok mu Beti otvara vrata svog doma i života, Roj se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Uvjeren je da će njegov prevarantski plan i ovog puta biti uspješan jer je to je već više puta radio.

Ali ova priča otvara pitanja ko je zaista čovjek koji stoji iza te prevare i šta je morao učiniti da živi život prepun laži?

Riječ je o filmu koji je najavljen kao napeta, provokativna i sofisticirana priča o čovjeku koji je lagao cijeli svoj život i ženi koja će ga na kraju suočiti sa pravom istinom o sebi.

Britanska glumica Helen Miren jedna od rijetkih umjetnica koja je stekla tzv. trostruku glumačku krunu osvojivši "Oskara", četiri nagrade "Emi" i nagradu "Toni".

Slavna umjetnica je ove godine proslavila 73. rođendan, a osim po briljantnom glumačkom umijeću i legendarnim ulogama, poznata je po svojoj iskrenosti u javnim nastupima.

I britanski glumac Ijan Makelen miljenik je publike, a proslavio se glumeći u originalnoj trilogiji "Gospodar prstenova" i serijalu "Hobit", gdje je tumačio čarobnjaka Gandalfa.

Makelen je takođe svjetski priznat pozorišni glumac, tumač mnogih uloga čiji je tvorac Viljem Šekspir.

Prva uloga

Preci glumice Helen Miren su pobjegli iz Rusije u Englesku 1917. pred revolucijom. Njen otac, ruski plemić, svirao je violinu u Londonskoj filharmoniji, radio kao taksista i instruktor vožnje, dok je Helen oduvijek znala šta želi da postane. Do 18. godine već je u pozorištu igrala egipatsku kraljicu Kleopatru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana