Film o Petru Panu stiže na ljeto

Mirna Pijetlović
Film o Petru Panu stiže na ljeto

Los Anđeles - Priča o Petru Panu, dječaku koji nikada ne odrasta i njegovoj veseloj družini uz čije avanture su odrasle mnoge generacije, narednog ljeta biće ponovo pred bioskopskom publikom, na radost mnogih ljubitelja ove svevremene priče.

Reditelj Džo Rajt baca novo svjetlo na bajku Dž. M Berija i vodi gledaoce u uzbudljivu avanturu pod naslovom “Pan”, u produkciji kompanije “Vorner Bros”. Scenario je napisao Džejson Fuks, a za muziku se pobrinuo Dario Marianeli.

Trejler za film dostupan je na internetu. Prema sinopsisu, Petar je siroče iz Londonskog doma za nezbrinutu djecu. Pronalazi pismo svoje majke u kojem mu govori da će se jednog dana vratiti po njega, kao i da je on izuzetan dječak, koji će uraditi nevjerovatne stvari.

Obećala mu je da će se vidjeti ponovo na ovom, ili nekom drugom svijetu, što je zagolicalo maštu malog Petra.

Jedne magične večeri, iznad sirotišta, pojavljuje se veliki sjajni brod i Petra vodi u Nedođiju, gdje će otkriti svoje najveće radosti, ali i strahove.

Vječiti dječak u avanturi života, otkriće i smisao svog postojanja i zašto će ga istorija zauvijek zapamtiti pod imenom Petar Pan. 

Naslovnu ulogu igra mladi debitant Lej Miler, zli kapetan Crnobradi je slavni glumac Hju Džekmen, kapetan Kuka je Garet Hedlund, a Roni Mara igra Tigricu Lili. U filmu se još pojavljuju Amanda Sejfrid koja tumači lik Meri Darling, dok sirenu igra Kara Delevinj.

Film “Pan” u domaće i svjetske bioskope stiže krajem jula ove godine, tačnije, premijera je zakazana za 24. jul.

Inače, Džo Rajt je britanski režiser najpoznatiji po filmovima “Gordost i predrasuda”, “Pokajanje”, “Hana”, kao i adaptaciji filma “Ana Karenjina” iz 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana