Film o Jadranki Stojaković pokrenuo traku ovogodišnjeg Jahorina film festivala

Srna
Film o Jadranki Stojaković pokrenuo traku ovogodišnjeg Jahorina film festivala

Pale - Čast da pokrene traku ovogodišnjeg "Jahorina film festivala" pripala je filmu "Jadranka", autora Branka Lazića, koji je prikazan u Centru za kulturu Pale.

Film o čuvenoj srpskoj kantautorki Jadranki Stojaković oslikava njen život u mnogim segmentima, donoseći i brojne detalje nepoznate široj publici.

Prikazuje početak njene karijere, kasniji uspon na muzičkoj sceni, saradnju sa kultnim grupama poput "Bijelog dugmeta" i "Indeksa", želju da eksperimentiše u muzici i likovnoj umjetnosti, a prije svega ukazuje na njen svestran duh. Festival, u čijoj će zvaničnoj selekciji u osam kategorija biti prikazano 150 filmova iz 35 zemalja, otvoren je u srijedu uveče. Na 10. jubilarni festival prijavilo se 970 filmova, od kojih je odabrano 150 koji su razvrstani u osam festivalskih kategorija.

Predsjednik žirija ovogodišnjeg festivala je ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica. Najbolji film festivala dobiće Gran pri, a po kategorijama autori će biti nagrađeni "Zlatnim javorom". Ista nagrada, bez obzira na kategoriju, biće dodijeljena i najboljem filmu iz BiH. Festival će zvanično biti zatvoren 18. septembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana