Festival festivala od sutra u Trebinju

G.S.
Festival festivala od sutra u Trebinju

TREBINjE - Festival posvećen amaterskom pozorištu Festival festivala sutra u 20.30 časova biće otvoren u Trebinju. Takmičarski dio programa otvara komad “Dragi umetnici”, teatra “Čekori” iz Skoplja, rađen po tekstu Leonida Zorina u režiji Maje Đurđevske.

Do 27. jula na sceni Kulturnog centra Trebinje biće izvedeno još šest takmičarskih predstava ansambala iz Županje (Pljusak), Bijelog Polja (Kokoška), Travnika (Oblaci), Beograda (Večernja ruža), Petrovca na Mlavi (Putujuće pozorište Šopalović) i Trebinja (Pomračenje).

U bogatom pratećem programu festivala festivala biće promovisano više naučnih časopisa, kao i enciklopedija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Prema propozicijama festivala nagrada “Zlatna maska” se dodjeljuje za najbolju predstavu u cjelini, najbolje rediteljsko ostvarenje, najbolju žensku i mušku ulogu, najbolju žensku i mušku epizodnu ulogu, najbolju scenografiju i kostimografiju, najbolju autorsku muziku, kao i za najbolju kolektivnu igru. “Zlatna maska” koja se dodjeljuje za najbolje rediteljsko ostvarenje od ove godine nosi ime “Borislav Grigorović”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana