Evropa nudi saradnju predstavnicima kulture

Agencije
Evropa nudi saradnju predstavnicima kulture

Brisel - Grupa radnika u kulturi iz RS i BiH, među kojima su i direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković i direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković, sastala se u Briselu sa zvanicama Evropskog parlamenta na poziv Kristijana Dana Prede, izvjestioca Evropskog parlamenta o napretku BiH.

Delegaciju je primio i Dijego Marani, koordinator za politiku kulture u kabinetu Federike Mogerini, ministarke spoljnih poslova EU. Na radnom doručku sa najuticajnijim evropskim parlamentarcima, članovi delegacije su razgovarali o načinima stvaranja boljih uslova za efikasnije funkcionisanje svih nivoa kulturnog stvaralaštva u RS i BiH.

Posebno interesovanje je vladalo za sastanak sa gospođom Barbarom Gesler, direktoricom odjeljenja u "Kreativnoj Evropi" i njenim saradnicima, a koja je zadužena za pitanja "Kreativne Evrope" kao posebnog projekta EU, gdje je u periodu od 2014. do 2020. godine planirano da bude investirano 1,46 milijardi evra!

Ponuđena je saradnja radnicima u kulturi kada su u pitanju projekti iz ove oblasti, za koju su najviše zainteresovani radnici iz RS. Delegacija je veoma srdačno i sa korisnim informacijama primljena u Misiji BiH u EU i Ambasadi BiH u Briselu od strane ambasadora Lidije Topić i Draška Aćimovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana