Eminentni muzičari i kompozitori u Trebinju

R. Mi.
Eminentni muzičari i kompozitori u Trebinju

Trebinje - Međunarodni festival klasične muzike “Music and More SummerFest” počinje sutra u Trebinju.

Festival će u Trebinju ponovo okupiti eminentne muzičare i kompozitore, a ljubitelji klasične muzike bi će u prilici da slušaju najljepše kompozicije na različitim lokacijama u našem gradu.

Ovaj festival je kulturni događaj bez presedana, ne samo za Trebinje već za cijeli region. Postavlja naš grad na kulturnu mapu svijeta - rekao je predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak.

Za Tatjanu Ranković, direktoricu festivala, veliko zadovoljstvo predstavlja to što su gosti koji su prošle godine došli da vide festival, ali i svi učesnici, ponijeli samo lijepe utiske i nisu krili oduševljenje.

- Ove godine imamo i studente baletske trupe i slikarska izvođenja. Ovo postaje multimedijalno kulturno predstavljanje u Trebinju, koje ima sve moguće uslove da bi se ovaj spektakl održao - rekla je Rankovićeva.

Među ovogodišnjim učesnicima su: Danica Terzić, Ivana Poparić, Dragan Petrović, Arbo Valdma, Milan Milisavljević, Ketrin Votapek, Dorijan Kajlhak, Hesuk Ri i drugi. Među učesnicima, osim muzičara, naći će se i umjetnik Majkl Prajs te “Artistic Plus Dance Company”.

Festival će trajati do 14. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana