Ekonomisti i novinari statiraju u Kustinom filmu

Ratomir Mijanović
Ekonomisti i novinari statiraju u Kustinom filmu

Trebinje - Kiša i tamni oblaci ne uspijevaju da poremete ritam filmske ekipe reditelja Emira Kusturice, koja svakog dana u Trebinju neumorno snima scene za ostvarenje "Na mliječnom putu".

U dvostrukoj ulozi, kao glavni glumac i reditelj, Kusturica predano radi na novoj priči, a za nekoliko dana na setu će se pojaviti slavna italijanska glumica Monika Beluči i popularno ime srpskog glumišta Sloboda Mićalović.

Glumci, tehnička ekipa i statisti imaju dovoljno strpljenja za sve rediteljeve riječi, ali i za sugestije kolega. Poslije snimanja na Trgu slobode, filmadžije su se za korak pomjerile iz najužeg centra grada, a ispred Sabornog hrama posvetili su se snimanju svadbe. Ubjedljivo najbolje raspoloženi na setu su trebinjski statisti. Među njima ima i djevojaka sa fakultetskom diplomom, a jedna od njih je ekonomista Tanja Rogan, koja je više nego zadovoljna uslovima na setu.

- Pravo je zadovoljstvo biti dio ove ekipe. Scena svadbe je jedna od najzanimljivijih u filmu, sa mnogo duhovitih rečenica. Inače je atmosfera tokom cijelog snimanja odlična. Emir Kusturica je izuzetna ličnost, sa nevjerovatnom energijom, voljom i strpljenjem... Glumim jednu od mladinih djeveruša i zato je moj glavni zadatak da budem nasmijana i vesela, što nije bilo teško - kazala je Roganova i dodala da joj je ovo predivno i nezaboravno iskustvo.

Uloga filmske djeveruše pripala je i Sunčici Pešić, koja radi kao novinar na Radio Trebinju. Ona već ima iskustva u statiranju, zahvaljujući TV seriji "Greh njene majke" Zdravka Šotre, koja je snimana u Trebinju.

- Kusturica je genijalac, a svi članovi njegove ekipe su izuzetno profesionalni. Kolege sa posla u šali mi govore da se ponašam kao "ubačeni element" i da pokušam da obezbijedim interesantne sagovornike. A ja kažem da sam ovdje statista, a na poslu novinar - sa osmijehom je ispričala Pešićeva.

U centru pažnje neprestano su glumica Draginja Mileusnić, kojoj je povjerena uloga mlade i njen filmski partner, odnosno mladoženja, četrdesettrogodišnji Ranko Brajić Braja. Kusturica je Braju upoznao u hotelu "Platani", gdje radi kao konobar, a Trebinjac je ulogu prihvatio bez razmišljanja, radujući se svojim prvim replikama.

Lokacije

Filmska ekipa neumorno radi na jugu Republike Srpske, uz nadu da će i narednih dana biti sunčano. Poslije snimanja scena na trebinjskim gradskim ulicama, tim ostvarenja "Na mliječnom putu" seli se u okolinu, na Klobuk i Etno-selo Uvjeća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana