Ejmina priča vapi za scenom

Mirna Pijetlović
Ejmina priča vapi za scenom

Banjaluka - U dramu o Ejmi Vajnhaus upleli smo mnoštvo likova koji su, pozitivno ili negativno, uticali na nju. To su njene ljubavi, porodica, prijatelji i fanovi, a svi zajedno će proći scenom banjalučkog Studentskog pozorišta.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” dramski pisac iz Banjaluke Milan Gajić, koji je zajedno sa dramaturgom Mariom Ćulumom napisao scenario za muzičku dramu o Ejmi Vajnhaus.

Gajić je učestvovao u pisanju scenarija za TV seriju “Zamalo život” i TV film “Uzdah na krovu”, koji se rade u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

- Ejmi je vodila buran život, prepun uspona, padova, glamura i zanimljivih odluka. Sve to prosto vapi za prenošenjem na pozorišnu scenu. Pokušali smo da brzim scenama i modernim izrazom ovaj komad što više približimo mlađoj publici - ističe Gajić.

Kaže da je ideja za projekte došla spontano i da se sama nametnula sa porastom broja kvalitetnih kadrova u pozorištu, na filmu i na televiziji u Republici Srpskoj.

- Krajnji je trenutak za snimanje TV serije u kojoj bi učestvovale isključivo domaće snage. Osjetio je to i Mladen Đukić, koji nas je angažovao da napišemo scenario za 12 epizoda serije “Zamalo život”, koju će, uz njegovu produkcijsku kuću “AEON”, producirati RTRS, bez čije se podrške ovako veliki projekat ne bi mogao realizovati - ističe Gajić.

Pošto je riječ o humorističkoj seriji, Gajić kaže da će gotovo svaka scena biti komična, a da gledaoce očekuje neprekidan dvadesetpetominutni smijeh.

- Iako nisu zasnovani na konkretnim ljudima, likovima serije “Zamalo život” ne bi trebalo da nedostaje živosti, jer su nastali spajanjem osobina ljudi iz našeg okruženja koje smo pažljivo “špijunirali” i od njih uzimali ono najkomičnije - otkriva detalje Gajić.

Osvrnuo se i na rad na scenariju igranog TV filma “Uzdah na krovu”, koji prema romanu Mihajla Orlovića režira Igor Tešić.

- Roman “Uzdah na krovu” je komedija u kojoj preovladava nadrealizam, a njega je jako teško iskazati na filmu. Tu divnu atmosferu iz romana, nažalost, morali smo svesti u realnije okvire. Iskreno se nadam da scenario nije previše “iznevjerio” roman i da će se većina njegovih elemenata moći prepoznati i na ekranu - kaže Gajić.

Novi projekti

- Završavam teoretski dio master rada, a praktični dio je scenario za šest epizoda TV serije “Buđenje”, koju sam pisao sa kolegom Mariom Ćulumom. U toku su pripreme za snimanje trejlera za tu seriju, tako da bi, ako sve prođe kako je planirano, to trebalo da bude idući veći projekat u kojem ću učestvovati. Radim na još nekoliko manjih projekata koji imaju umjetničku vrijednost - kaže Milan Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana